Saturday, August 29, 2009

Christ Daughtry (No surprise lyric)

I've practised this for hours, gone round and round
And now I think that I've got it all down
And as I say it louder, I love how it sounds
Cause I'm not taking the easy way out
Not wrippin' this in ribbons
Shouldn't have to give a reason why

It's no surprise I won't be here tomorrow
I can't beleive that I stayed till today
Yeah you and I will be a tough act to follow
But I know in time we'll find this way was no surprise

It came like a river once I let it out
When I thought that I wouldn't know how
Held onto it forever, just pushing it down
Felt so good to let go of it now
Not wrapping this in ribbions
Shouldn't have to give a reason why

It's no surprise I won't be here tomorrow
I can't beleive that I stayed till today
There's nothing here in this heart left to borrow
There's nothing here in this soul left to say

Don't be surprise when we hate this tomorrow
God knows we tried to find an easier way
Yeah you and I will be a tough act to follow
But I know in time we'll find this way was no surprise

Our favorite place we used to go
The warm embrace that no one knows
The loving look that's left your eye
That's why this comes as no,
As no surprise

If I could see the future and how this playouts
I bet its better than where we are now
But after going through this
It's easier to see the reason why

It's no surprise I won't be here tomorrow
I can't beleive that I stayed till today
(stayed till today)
Yeah you and I will be a tough act to follow
But I know in time we'll find this way no surprise

The kiss goodnigt, it comes with me
Both wrong and right, our memories
The whisperingbefore we sleep.
Just one more thing that you can't keep

Our favourite place we used to go
The warm embrace that no one knows
The loving look that's left your eyes
But I know in time we'll find this way was no surprise..


© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disalin semula dalam apa jua cara tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Wednesday, August 26, 2009

PENGALAMAN BERLAKON..

Pada penghujung tahun 2008 adalah tahun yang sangat bermakna untukku..Selepas beberapa hari aku tamat menduduki final exam, aku dan rakan2 sekelasku dikejutkan dengan satu pengumuman oleh guru kaunseling di sekolahku iaitu Puan Bathma..

P.Bathma: Esok ada shooting drama di skola kita..

Murid2: Hah..!!! Betul ke cikgu..?? Drama apa cikgu..??

P.Bathma: Ya..Betul, buat apa cikgu nak tipu kamu pulak..Drama melayu, ckgu tak ingt tajuknya..Dia memerlukan beberapa orang pelakon tambahan..

Murid2: Saya nak..!!!!(msing2 angkt tgn)

P.Bathma: Boleh je..Datang la awal esok..Berpakaian kemas siap bertali leher..Kira smart2 la dtg esok k..

Murid2: Baik cikgu..(dlm nada lemah sbb x ske pkai "tali leher" tu hahahaha)

P.Bathma: Kalau boleh saya tak mahu hanya kaum Melayu saja yang masuk utk shooting nih..Saya nak semua kaum involve boleh..

Murid2: Boleh jer kowt..

P.Bathma: Baik la..Ada apa2 soalan?

Murid 1: Cikgu, esk datang kul bape? Tv brapa ckgu?

P.Bathma: As usual la..Sblm kul 7.30..Drama tu untuk NTV7..

Murid 2: Cikgu, esok tak blajar la yer?

P.Bathma: Laaa..Kamu dah amik final exam pun kan..Nak stdy apa lagi?

Murid 1: Ntah ko ni..Bongok jer soalan..Hahaha..

Murid2: Hahahahha..(mentertawakan si murid 2)

Murid 2: (geram)

P.Bathma: Sudah2, x elok gelakkan org..Ok baiklah, cikgu gerak dulu ya..Apa2 hal kita jmpa lg esk ya..

Murid 3: Jgn gerak dlu cikgu..

P.Bathma: Kenapa? Kamu ada soalan?

Murid 3: Tak ada lah..Gerak sekarang cikgu, bukan gerak dulu..Hehe..

P.Bathma: Bertuah pnya budak..

Murid2: Haha..(mentertawakan gelagat ckgu dan murid 3)

P.Bathma: Ok, ckgu grak skrg..

Murid2: Bye2 ckgu..

P.Bathma: Bye2..

Aku dan rakan2 kelas ku terus kecoh di dalam kelas..Kami berborak mengenai hal tadi..Ada yang nak datang pukul 6.30..Ada yang nak beli baju baru la..Ada yang bermimpi nak jadi popular..Dan bermacam lagi gelagat murid2 dlm kelas aku tu..Aku hanya tergelak melihat karenah rakan2 ku..Namun, aku berharap aku dapat menjadi pelakon dlm drama tu walaupun hanya sekadar pelakon tambahan..At least muka aku tersiar juga di kaca televisyen..Hahaha..

Keesokan Pagi
Ramai antara rakan2 ku yang datang awal tatkala itu..Aku macam biasa la bertolak pkul 6 dari rumah untuk ke bas stop then dari bas stop aku gerak kul 6.30..Arround pkul 6.50 sampai la aku ke sekolah..Pakaian semua memang tip-top..Tidak kurang juga yang pakaiannya sempoi2 jer(actlly ckgu x kesa pn, yg pntg tali leher n brg2 kebanggaan skola tu ada haha)..

Perhimpunan pada pagi itu berjalan lancar seperti biasa..Pngetua skola memberikan peringatan supaya jgn buat masalah ketika sesi shooting diadakan..Tamat sahaja perhimpunan, semua murid diarahkan supaya masuk ke kelas masing2..Aku dan semua rakan2 ku tidak sabar menunggu kdatangan para krew pngambaran..Beberapa minit kemudian, Puan Bathma masuk ke kelas..

P.Bathma: Ok, krew datang dalam pukul 9pg..Mereka akan mengadakan pngambaran di Block C di kelas Form 6 ok..Dapat saja arahan saya, trus gerak ke sana..

Murid2: Baik cikgu..!!!

P.Bathma: Wah, hensem2 sumer hari ni? Macam ni la murid2 High School Klang..Kalau hari2 macam ni kan bagus(terang ckgu dgn pnjg lebar)..

Murid 1: Cikgu, sape plakonnya ckgu? Production mana yang datang?

P.Bathma: Ermm..Plakon ckgu tak tau la..Kalau tak silap saya Grand Brilliance Production Sdn Bhd..Saya pn tak pasti..Nnt awk tgk la sendiri..

Murid 1: Owh GB, terkenal tu ckgu..Da bnyk drama, filem diorg buat..

P.Bathma: Owh ye ke? Ckgu tak tau la pulak..Jarang tgk drama Melayu..

Murid 1: Abis ckgu slalu tgk citer tamil jer ke? Hehe..

Murid2: Haha(mentertawakan si murid 1)

P.Bathma: Haha..Awk ni ada2 je la..Aah, sy tgk citer tamil jer..Haha..Heh, kamu sumer ni nakal btul eh..Panggil ckgu disiplin baru tau..

Murid 3: Xper ckgu, ckgu disiplin da kamcing n kaotim dgn kitorang..Haha..

P.Bathma: Haha..Ok la, ckgu pergi Block C dlu..Nanti ckgu akan pnggil kamu sume..

Murid2: Baik cikgu..!!!

Lantaran itu, kami tunggu lagi dengan penuh kesabaran..Waktu menunjukkan tepat pukul 8.50pg..Berbagai karenah rakan2 ku ketika itu..Ada yang mengambil gambar..Ada yang berborak..Ada yang tidur2 ayam..Ada yang pegi jalan2 ke kelas lain dan sebagainya..Aku pulak lepak dgn bdk2 yang amik gmbr tu..Smbil tgk design terbaru dari member aku yang sememangnya sangat berbakat dalam art..Sememangnya design beliau amat mendapat perhatian tidak kira lah dari kalangan murid2 mahupun guru2 di sekolah..Memang agak happening la waktu tu..

Tepat jam 9.10pg Puan Bathma msuk lagi ke klas..Dia telah mengarahkan seluruh murid dlm kelas ke Block C..Semua murid2 melompat kegembiraan..Masing2 tak sabar nak keluar tv..Dengan pantas kami tiba di Block C..Semua set pengambaran sedang di atur..Aku ke van krew tersebut dan ternyata ia nya dari krew pengambaran Grand Brilliance iaitu Jelas Juta..Kami diarahkan tunggu kerana pelakon belum sampai..Pengarah drama tersebut iaitu Abang Harris pula sedang rancak berborak dgn Ckgu Lee..

Ckgu Lee: Kenapa kamu pilih skola ni jadi lokasi shooting?

Abg Harris: Owh, saya dulu pernah skola sini..Tak sangka skrg da bnyk perubahan..

And lepas tu aku trus blah, malas nk dgr diorg borak lagi..Haha..Aku trus lepak dgn member2 ku smbil mnuggu set siap dan kemunculan pelakon yang menjadi misteri..Aku bertemu dgn kak aishah selaku pengurus(apa ntah, da lupa jwatn) dan berborak seketika dgnnya..

Aku: Kak, nama akak pe?

K.Aisyah: Aisyah..Adik nama pe?

Aku: Helmi(jwbku ringkas)..Akak kat sini keja sbg apa?

K.Aisyah: (da lupe la, tgk kat youtube)..Adik form baper ni?

Aku: Form 4..Baru lpas abis final exam..(terangku lagi meneruskan perbualan)

K.Aisyah: Owh..Senang tak?

Aku: Boleh la(ringkas dan padat)..Haha..Akak, drama ni tajuk apa? Dia crita pasal apa?

K.Aisyah: Tajuknya VESPA CIKGU MAZLAN..Citer nya tentang 3 orang pelajar yang nakal diketuai oleh Arif dan Ckgu Mazlan yg baru berkhidmat di skola ni..Lastly diorg berubah ketika nak ambil PMR..Dan sume nya berjaya dgn cemerlang(terangnya pnjg lebar)..

Kami: Owhh..(mndgr dgn pnuh khusyuk)

Tiba-tiba handphone Kak Aisyah berbunyi..Kami mendengar hanya suara Kak Aisyah berbicara..Dari situ tahulah kami bahawa yang sedang bercakap dgn Kak Aisyah itu adalah pelakonnya..Pelakon tu sedang bertanyakan arah untuk ke skola kerana dia sudah hampir..Kak Aisyah bertanya pada kami semua arahnya dan Dauz menawarkan diri untuk membantu..Lantas handphone Kak Aisyah diserahkan kepada Dauz..Selepas berbicara, dia mnyerahkan kmbali hp itu kpd Kak Aisyah..

Dauz: Giler la..!!!(smbil menjrit)

Aku: Ko kenapa?

Dauz: Pelakon bercakap dengan aku dowh..

Kami: Siapa..!!! Bagitau ar..

Dauz: Degawan..

Kami: What..!!!(smbil jerit gak) Syok giler..

Dauz: Tau xper..First time dol ckp dgn plakon..

Kami: Best ar ko..Dia katner?

Dauz: Dia da kat Klang Parade, jap agi sampai la..

Kami: Owhh..(tidak sabar tggu kdatangan beliau)

Beberapa minit kemudian, sebuah kereta satria GTi hitam tiba di perkarangan skola kami dan parking btul2 di hadapan tmpt kami lepak..Beberapa minit kemudian, pelakon itu keluar dan ternyata Dauz berkata benar..Kaza Saisi yang popular dalam lakonannya bertajuk Susuk itu keluar dari Satrianya..Dauz terus mendapatkannya..

Dauz: Assalamualaikum Degawan..

Kaza: Waalaikumsalam..Kau yang bercakap dgn aku tadi ya?

Dauz: Ye saya..

Kaza: Terima Kasih..

Dauz: Sama-sama..Takder hal la..

Beberapa minit selepas itu sebuah kereta Nissan Sunny masuk ke perkarangan skola ku dan park btul2 di blakang kereta Degawan..Pelakon utamanya sudah sampai iaitu Zaidi Omar..Dan lastly sebuah van datang dengan membawa seorang lagi pelakon utama iaitu Eric Fuzi dan beberapa orang lagi pelakon lain..Ibu Eric turut ada bersama..

Tepat jam 10 pengambaran dimulakan..Seronok rasanya dapat berlakon ni..Arahan-arahan sentiasa diberikan dan kami sentiasa mengikutinya agar drama ini berjalan dengan lancar..Pengambaran dijalan kan selama 3 hari dan selama 3 hari tu juga lah aku sentiasa balik pukul 9mlm..Kami pun berkenalan dengan Eric Fuzi..Boleh tahan gak kalu dia bahan org..Pndai wat lawak la kira..And minat main gitar..Nak knal, cari profile dia dalam myspace aku yer..Upahnya satu hari RM30..Kali dgn 3 hari, da RM90..Walaupun mungkin bagi korang tak mahal, tp bagi aku ia cukup berbaloi la dgn apa yang kitorg buat..Memang sumer budak hapening la time tu..

Kami juga telah dipuji dan dioffer untuk menjadi pelakon dalam Grand Brilliance..Haha..Abang Harris ni ternyata sabar orangnya..Senang bekerja dengan dia..Kalau ada yg salah pun dia x marah, just tegur dengan rilex jer..Memang overall bagi kami seronok la..Semua nya berjalan dgn lancar..Lakonan kami dipuji oleh krew dan pengarah sendiri..Walaupun kami kurang menonjol tapi yg penting kami dapat rasa pengalaman macam mana kehidupan pelakon ni..Ternyata memang penat dan sibuk tetapi puas apabila semuanya berjalan lancar dan lakonannya menjadi, tambahan pula upahnya yang agak berbaloi..Hehe..

So, smpai sini jer la citer aku mengenai pengalaman berlakon ni eh..Ada apa2 soalan, boleh la bertanya terus kat aku..No tepon plakon jgn tnya aku, aku lupa nak amik..Hahaha..Kepada sesiapa yang nak kata aku ni batak ke, menunjuk-nunjuk ke ape ke aku x kesah la wei..Ni cerita pengalaman aku, bukan pengalaman korang..Yang korang nak kecoh2 pe kes? Jealous cakap jer la..Sengal..Lantak la aku nak citer pown, ada aku susahkan ko? Ada aku susahkan mak bapak ko? Xder kan?? So, keep ur mouth shut motherfucker..!!! Go to hell..!!! Taknak baca berambus dari blog aku nih..Hahaha..Kepada yang sedang membaca, jutaan terima kasih saya ucapkan dan Selamat Membaca..!!!

Salam sayang dari saya pada anda semua..Have a nice day n Gud Luck..!!!
Happy Reading..!!!

© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disalin semula dalam apa jua cara tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Monday, August 24, 2009

DETIK PERKENALAN KU DENGAN SI DIA..

2007
Kisahnya bermula ketika aku menemuninya di jejantas Bandar Klang (skrg da dirobohkan) sewaktu aku pulang dari sekolah..Pada kali pertama ku bertentangan mata dengan si dia, dia tersenyum kepada ku lantas ku membalas senyumannya..Lalu kami pun berlalu mengikut haluan masing-masing..Aku menghala ke centerpoint dan dia menghala ke perhentian bas untuk pulang ke rumahnya..Pada mulanya aku tidak mempunyai apa-apa perasaan terhadapnya..Lalu aku berjalan-jalan di centerpoint sampai la pukul 5 baru aku menuju pulang ke rumah..

Selang beberapa hari kemudian, aku terserempak lagi dengan si dia di lokasi yang sama dan waktu yang agak sama..Kali ini dia nampak letih namun dia tetap tersenyum kala melihat diriku..Aku mulai rasa hairan mengapa dia tersenyum padaku..Adakah aku mengenalinya??? Adakah dia antara saudara-saudaraku yang aku tak berapa kenal??? Siapakah perempuan ini yang selalu tersenyum tatkala melihat diriku??? Pelbagai aneka soalan yang sentiasa berputar di skrin mindaku..Tak senang hati aku dibuatnya kerana memikirkan soal ini..Aku pun seperti selalu terus menuju ke centerpoint tetapi kali ini aku balik agak awal kul 3..

Sesampainya di rumah aku terus makan dan solat..Setelah itu, aku pun landing atas katil..Sambil memikirkan siapakah gerangannya perempuan ini..Senyumannya yang manis telah memerangkap seluruh jiwa ragaku..Tanpa ku sedari, aku mulai jatuh hati padanya..Setelah lama berfikir aku pun tertidur..Dalam tidurku, aku bermimpi bertemu dengannya dan melihatnya senyumannya itu lagi..Alangkah indah jika dia dapat memberikan senyuman itu setiap hari kepadaku..Setelah agak lama aku menatap wajah dan senyumannya tiba-tiba aku dikejutkan dengan satu tepukan di bahagian kaki ku..Aku tersentak lalu terjaga dari tidurku..Rupanya mama ku yang tepuk supaya aku bangun solat asar kerana waktu dah menunjukkan pukul 6.30..Lantas aku bersiap ke bilik mandi..Kemudian, aku terus solat..

Keesokannya aku melalui jambatan itu lagi..Kali ini aku berniat ingin menegurnya..Namun pada hari itu dia tidak muncul seperti selalu..Walaupun begitu aku tidak berputus asa..Hari demi hari aku menunggunya di jejantas itu..Namun, aku pulang dengan hampa kerana dia tidak muncul juga..Kini, aku mulai merindui senyumnnya..Tak dapat tertahan rinduku untuk bertemu dengannya..Hanya tuhan saja yang tahu perasaanku di kala itu..Aku hanya berkata pada diriku, biar la Allah menentukan segalanya..Jika aku bertemu dengannya mungkin dia jodohku..Sampai ke situ fikiran ku melayang..Huhu..

Selang beberapa bulan kemudian, aku terserempak lagi dengannya..Kali ini lokasiya di cyber cafe di dalam centerpoint..Dia bersama rakannya ketika itu..Niat di hati ingin menegur, tetapi perasaan malu ku mengatasi segalanya kerana ada kawannya di sebelah..Aku terus teridiam dan kaku, lidahku kelu tak mampu untuk meluahkan kata-kata..Namun, kali ini aku teruskan usaha ku mengekorinya ketika dia ingin pulang..Aku ekori hingga la dia menuju ke perhentian bas dan berhenti ketika si dia menaiki bas pulang ke rumah..Kini aku agak berpuas hati dapat tahu kemana arah tujunya..Haha..Wajah dan senyumannya sentiasa di ingatanku..

2008
Sejak cuti sekolah hingga kini melangkah ke tahun baru aku tidak pernah melihat batang hidung nya lagi..Rinduku semakin menebal..Namun azamku untuk belajar membuatkan aku terlupa sejenak mengenai dirinya..Pada suatu hari(lupa tarikh), aku terserempak sekali lagi dgn dirinya tetapi hanya sekelip mata(da lupe katner) dan tidak sempat untuk menegurnya..Ketika itu, ingatanku padanya kembali semula..Tidak semena-mena timbul satu persolan dalam diriku yang bertanyakan adakah ini yang dinamakan cinta??? Kerana aku tidak pernah mempunyai perasaan yang begitu mendalam terhadap perempuan sebelum ini..Ku tinggalkan persoalan itu dengan penuh tanda tanya..Argghhhhh..Pening kepala aku di buatnya..

Begitu lama aku tidak bertemu dengannya..Sehingga lah aku tamat menduduki peperiksaan SPM..Dirinya telah agak lama aku lupakan..Namun, senyuman dan wajah nya sentiasa di ingatan(camner tu, aku pn x tau) dan harapan ku untuk bertemu dengannya sentiasa menjadi matlamat ku..Tanpa ku sangka, aku telah terpilih untuk menyertai PLKN di Kem Similajau, Bintulu, Sarawak..Arghhhh..Bagaimana aku hendak bertemu dengannya lagi??? Tanpa ku duga, air mata ku berlinangan bagai sungai yang mengalir menyusuri laluannya dan mula menitis jatuh ke bumi..Aku hanya mampu berdoa agar aku kembali bertemu dengannya semula..

PLKN
Hari pertamaku di PLKN sangat membosankan kerana belum mempunyai ramai kenalan dan berjumpa dengan rakan-rakan dari Sarawak..Seminggu kemudian, sesi kelas Pembangunan Karakter pun bermula..Pada hari pertama aku berasa agak kekok dan malu untuk melakukan aktiviti di dalam kelas tersebut..Tambahan pula ada rakan-rakan dari Sarawak..Bukan apa, aku takut mereka tidak memahami bahasa ku..Haha..Rupanya mereka ni pandai juga bertutur dalam Bahasa Malaysia..Maklum la da lama duk semenanjung, mana tau orang sarawak pandai cakap melayu..Haha..Berbalik kepada cerita, aku telah dilantik menjadi ketua dalam kumpulan tersebut..Pada ketika itu, ada la seorang perempuan melayu ni macam anti aku..Coz dia menolak cadangan ku bagi membrikan nama kumpulan..Kemudian, aku terigat la satu kartun ni 'wonder pet'..Lalu aku terus memberikan cadangan tu kepada seluruh ahli kumpulan..Dia seolah-olah tidak setuju, namun akur dek kerana semua ahli lain bersetuju..Lantas aku memberikan nama kumpulan 'wonder pet' kepada guru yang bertugas..Selama berada di dalam kelas itu, aku mulai sesuai dan tau perangainya camner..Aku berada di kelas PK7 dan gurunya ialah Cikgu Ila dan Cikgu Ima..Group aku plak terdiri daripada aku, si dia, fellicia, lin, rina christie, n ader lagi la(maaf, aku da lupa nama korang)..(rndu gler kat korang sumer)..

Selama seminggu berada di kelas, aku mula berkenalan dengannya secara lebih dekat..Namanya tidak perlulah aku sebutkan di sini kelak anda semua akan tau sendiri apabila ke myspace atau facebook saya..Dia turut menyatakan yang dia juga tinggal di Klang..Tempat tinggalnya agak dekat dengan tempat tinggalku..Lebih kurang 20-30 minit perjalanan dengan menaiki kereta..Lantas aku perhatikan semula wajahnya dan senyumannya..Seperti aku pernah melihat senyuman ini sebelum ni..Aku mula membayangkan si dia yang sentiasa di ingatan..Ah, x mungkin kata hatiku meragui dirinya..Namun hatiku berharap bahawa itu adalah si dia yang ku cari..
Aku semakin bersemangat ke kelas bukan untuk belajar, tapi untuk bertemu dengannya lagi..Aku semakin berani, aku menyuruh salah seorang ahli kumpulan ku duduk tempat lain dan menyuruh si dia duduk di sebelahku, aku juga meminta nombor telefonnya bagi memudahkan aku berhubung dengannya..

Kali pertama aku mesej dengannya pada waktu malam..Hampir kesemua orang masih belum tidur walaupun lampu dorm telah dipadamkan..Banyak soalan yang aku tanya pada dia (tak leh la nak papar dlm ni) hingga la larut malam..Pada malam itu banyak juga aku tahu pasal dirinya..Lantaran itu, hampir setiap malam aku sms dengannya hingga la aku dapat merasakan dia adalah perempuan yang selama ini aku cari..Selepas itu, setiap hari aku memandang wajahnya, ku amati senyumannya..Yaaa..Memang sah..Dialah gerangannya perempuan yang ku cari selama ini..Selama itu jugalah aku tidak henti-henti bersyukur pada Allah kerana memberikan aku peluang untuk berjumpa dengannya kembali..Sungguh tidak ku sangka..Alhamdulillah..Rinduku yang selama ini menetap di dalam perasaan ku bagaikan pelarian kini telah beransur-ansur berpindah keluar mencari hala tuju masing-masing..Jiwa raga ku yang luka kini telah terubat..

Dipendekkan cerita aku dan dia telah menjadi skandal di dalam kem itu..Ramai orang beranggapan kami berdua berpacaran walaupun pada hakikatnya aku masih belum meluahkan isi hatiku yang terpendam kepadanya..Lantas aku berfkir apa lah kiranya aku berterus terang dengannya alang-alang ia sudah menjadi buah mulut orang..Alangkah untungnya jika dia menjadi milikku..Huhu..Pada suatu malam aku nekad untuk meluahkan isi hatiku..Jawapan yang diberikan cukup ringkas dan padat..Namun ia agak menghampakan aku dan juga pada laki lain jika mereka mendengar jawapan itu..Aku tidak berputus asa.."usaha tangga kejayaan"..Sering aku bertanyakan lagi soal itu, jawapan nya masih sama..Lalu aku putuskan untuk berhenti bertanya..Sejak itu aku tidak pernah berbicara mengenai hal itu lagi..Hingga la tamat PLKN..Berakhirnya pertemuan kami adalah di lapangan terbang sarawak(lupa nama) hingga la di lapangan terbang KLIA..Aku sengaja beborak dengannya lama-lama kerana aku ingin melihat wajahnya puas-puas dan aku sentiasa membuat dia tersenyum agar aku boleh menatap senyumannya dan dapat disimpan dalam memori ku yang sebesar 1Terrabyte ini..Setelah tiba di pickuppoint di sah alam, aku melihat wajahnya buat kali yang terakhir..Sambil tu aku mencari family ku..Ayahku diminta untuk sign sesuatu dan kemudiannya boleh beredar..Ketika ingin pulang, aku melihat dirinya buat kali yang penghabisan..Dia diiringi keluarganya sedang menuju ke kereta untuk pulang..Kini aku hanya mampu berdoa agar aku dapat berjumpanya semula..

KINI
Aku telah menjadi sebahagian dari hidupnya..Dirinya juga telah menjadi sebahagian dari hidupku..Aku telah meluahkan perasaan ku, walaupun jawapan yang diberikan masih sama seperti dulu namun aku dapat merasakan perhubungan kami lebih dari sekadar kawan baik..Dan aku semakin yakin bahawa dia telah menerima diriku dan aku telah menerima dirinya seadanya..Walaupun semenjak keluar dari PLKN hingga sekarang aku tidak berjumpa dengan dirinya, aku masih sayang padanya..Hanya bermodalkan sms dan panggilan sahaja sebagai penawar rindu di kala sendu menyelubungi jiwa ragaku..Sebenarnya itulah rahsia di sebalik keutuhan dan keakraban dalam perhubungan kami berdua..Bak kata orang 'sayang anak tangan-tangankan, sayang isteri tinggal-tinggalkan'..

TAMAT
Begitulah al-kisahnya detik perkenalan kami berdua..Tangan aku pun dah penat menulis blog ni..Hope anda semua rajin-rajin la membaca..Beribu kemaafan dipinta sekiranya ada salah dan silap..Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah s.w.t. dan yang buruk itu datangnya dari diri saya sendiri..
Sekian Terima Kasih..

Selamat Membaca..!!!

© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disalin semula dalam apa jua cara tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Saturday, August 22, 2009

Perangi Golongan Murtad..

( LINA JOY )
kehebatan peguam jahanam
Azlina Jailani telah menang di Mahkamah.
mereka tak akan menang kerana melawan Allah, mereka hanya menang sementara di dunia...
sapa yg lebih berkuasa...
sama-samalah kita berdoa agar kita, generasi kita dan semua Islam yg ada sekarang sentiasa dlm Agama Allah dan dilindungi Allah terpesong aqidah...amin

Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!



persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!
Injil telah dicetak & di edar...
IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama.....
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...
BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMAT
tolong sebarkan kepada yang cintakan AGAMA ALLAH

Dipetik daripada http://www.tagged.com/izzati24693..

© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disiarkan kepada umum tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Khas untuk Wanita..

kepada kawan2 wanita......................Menurut laporan Polis seorang wanita telah dirogol oleh 5 lelaki disebuah kelab malam di Singapura pada malam Sabtu sebelum ditinggalkan.>>>>>>>>>>>>>> Wanita tersebut tidak berupaya untuk mengingati kejadian malam tersebut, namun ujian mengesahkan bahawa beliau telah dirogol berulang kali dengan kesan rohypnol di dalam darahnya dan progestrex, sejenis pil "mencuci" yang kecil.>>>>>>>>>>>>>> Dadah tersebut kini digunakan oleh perogol-perogol dan kemudian "mencuci" mereka. Progesterex dibekalkan kepada para Doktor haiwan untuk"mencuci"haiwan besar. Khabarnya Progesterex digunakan bersama Rohypnol, sebagai dadah "Dating" dan rogol.>>>>>>>>>>>>>> Apa yang mereka perlu lakukan ialah menitiskan Rohypnol ke dalam minuman si gadis, mangsa tersebut tidak akan ingat apa-apa pun esok paginya, apa yang berlaku kepadanya sepanjang malam tersebut.>>>>>>>>>>>>>> Progesterex amat senang larut dalam minuman, akan "mencuci" agar simangsa tidak akan mengandung akibat dari perkosaan tersebut dan sipe rogol tidak bimbang untuk perlu menjalani ujian air mani dan DNA kemudian.Kesan dadah ini adalah K*E*K*A*L terhadap si mangsa.>>>>>>>>>>>>>> Prodesterex asalnya adalah untuk memandulkan kuda, Mana-mana wanita yang mengambilnya TIDAK AKAN MENGANDUNG SAMPAI BILA-BILA. Si durjana boleh memperolehi dadah ini boleh mendapatkan dadah ini dari pusat haiwan atau mana-mana universiti, dan ia diramalkan akan digunakan dengan berleluasa di kampus-kampus.>>>>>>>>>>>>>> Tolong edarkan maklumat ini kepada semua yang anda kenali, terutama teman wanita dan gadis remaja.!!!>>>>>>>>>>>>>> Berwaspada apabila anda keluar, jangan biarkan minuman anda terbiar tanpa dijaga oleh orang yang anda percayai (tolong send kpd smua rkn2 perempuan anda...

Dipetik daripada http://www.tagged.com/nuramirayusof..

© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disiarkan kepada umum tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Kurma Yahudi..

Sekarang bulan puasa bakal menjelma.... .....berhati- hati.....
....becareful of Kurma Yahudi .. Tolong Distribute!

Bercetak jenama "Jordan River" itu sebenarnya bukan dari Jordan tetapi
dihasilkan dari negara Israel ..dan diimport serta dikotakkan di
Singapura tapi di edarkan di Malaysia. Ia ditanam di satu kawasan luas
di bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan Palestin. Ia dipunyai
oleh seorang Yahudi yang kaya...dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa
Yahudi dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung orang-orang
Yahudi.

Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura.
Para Muslimin sekalian diharap jangan membeli kurma jenis
ini..kasihanlah terhadap rakyat Palestin yang hari-hari ditindas
dan dibunuh kejam oleh rejim Yahudi ini.

Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun, walaupun dari segi ekonomi.

Dipetik daripada http://www.tagged.com/izzati24693..

© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disiarkan kepada umum tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Pesanan Buat Wanita..

Hal ini berlaku di KL baru2 ni.. Saya dapat tahu dari kakak ipar saya cara baru orang memperdaya perempuan untuk dirogol. Kawan dia sendiri yang telah menjadi mangsa. Kawan dia keluar ofis agak lewat iaitu agak2 dekat malam juga. Dia terserempak dengan seorang kanak2 menangis di tepi jalan. Kerana kesian, dia hampiri dan bertanya budak tu kenapa dia sorang2 petang2 begini. Budak tu kata yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya. Budak tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas yang tertulis alamat rumahnya. Perempuan ni kira berhati mulia, tanpa mengesyaki apa2 terus bawa budak tu ke alamat berkenaan. Setibanya di rumah itu, dia pun menekan loceng pintu.. Sejurus kemudian dia pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan wayar berkuasa tinggi.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hari berikutnya apabila dia tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan berbukit, dalam keadaan telanjang. Kondom ada di merata2 dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya. Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah akhir2 ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan keadaan sebegini, jangan sesekali turuti kemahuan kanak2 itu, sebaliknya hantar je dia ke balai polis yang berdekatan.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> P/S: Hantarlah kepada rakan2 anda yang wanita supaya mereka berhati2 & hantar pada rakan2 anda yang lelaki supaya mereka boleh memperingatkan adek2, kakak2 & ibu mereka. Selamatkan mereka dari menjadi mangsa syaitan yang bertopengkan manusia. Jangan biar naluri keperihatinan mereka mendatangkan bahaya pada mereka sendiri

Dipetik daripada http://www.tagged.com/nuramirayusof..

© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disiarkan kepada umum tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

CINTA DAN KASIH SAYANG

Banyak orang kata cinta itu buta, cinta itu amat menyakitkan, cinta itu membuang masa, dan sebagainya. Tidak kurang pula yang menyatakan cinta itu indah, cinta itu kekal selamanya, cinta itu amat mengembirakan dan seumpamanya. Tetapi apabila diajukan tentang erti ataupun definisi cinta sebenar, mereka tidak dapat menjawabnya. Ramai yang mengatakan bahawa cinta itu adalah kasih sayang yang diberikan pada pasangan kekasih masing-masing.

Adakah benar semua jawapan mereka..??? Betulkah cinta itu kasih sayang..??? Benarkah cinta boleh membutakan mata seseorang..??? Dan banyak lagi persoalan yang sentiasa berputar di skrin minda kita apabila berbicara soal cinta.

Pada hakikatnya cinta dan kasih sayang adalah dua perkara yang berbeza baik dari segi maksud mahupun dari segi perkataan itu sendiri. Cinta ini sebenarnya ialah ungkapan atau kata-kata yang diucapkan atau diluahkan seseorang kepada pasangannya untuk melambangkan perasaan suka dan sayang seseorang itu terhadap pasangannya. Manakala kasih sayang pula ialah suatu perasaan yang lahir dari hati dan juga satu bukti kepada ungkapan cinta yang telah diucapkan terhadap pasangan masing-masing. Kita sering dengar ungkapan cinta seperti 'I Love You', 'Saya Cinta Awak', dan seumpamanya tetapi adakah ungkapan itu cukup untuk membuktikan cinta seseorang itu pada pasangannya tanpa pemberian kasih sayang..??? Lu fikir la sendiri beb.

Cinta itu sebenarnya indah jika kita pandai menerokai keindahan di sebaliknya. Penerokaan ini melibatkan banyak aspek yang kadangkala amat mengelirukan dan memeningkan kepala kita. Contoh mudah, kita nak beli baju, kita mesti melihat pada corak ataupun pattern terlebih dahulu bukan..??? Contoh lain, jika kita hendak membeli sebuah kereta, kita mesti melihat pada jenama atau rekabentuk model kereta tersebut terlebih dahulu bukan..??? Anda juga pernah tak melihat tanda harga dan kualitinya terlebih dahulu pada baju tersebut, dan adakah anda melihat ciri-ciri keselamatan dan seluruh bahagian enjin sebelum membeli kereta tersebut..??? Ada yang jawab ya, tidak kurang juga yang jawab tidak.

Begitu juga dengan cinta, ramai orang yang melihat dari sudut corak atau pattern terlebih dahulu sebelum melihat kualitinya. Corak boleh diumpamakan dengan paras rupa manakala kualitinya pula ialah agamanya, sopan santun, hati budi, dan juga sifat-sifatnya yang lain. Memang tidak salah kita buat begitu, namun dari pemerhatian pakar mendapati bahawa hubungan pasangan yang sebegini tidak kekal lama dan tidak akan kekal selamanya. Apa tidaknya, kalau kita bercinta kerana paras rupa, kita semestinya belum memahami hati budi masing-masing. Bila dah berpacaran, masing-masing masih kacak dan lawa namun mereka masih belum menunjukkan sikap mereka yang sebenar kerana takut akan berpisah kelak jika menunjukkan sikap sebenar mereka. Bak kata Cat Farish dalam lagunya "ayuh kita bab kedua dan seterusnya" lalu setelah mengikat tali pertunangan dan berkahwin, di situ la bermulanya sikap-sikap negatif yang selama ini dipendam. Sudah tidak ada persefahaman antara mereka lagi. Penceraian pasti akan berlaku. Hal ini lah yang sentiasa berlaku jika kita memilih pasangan kerana paras rupa. Ermmm.. Entahlah...!!!

Apapun, sesiapa yang ingin berbicara soal cinta boleh la berbicara dengan saya. Cerita anda akan dirahsiakan daripada pengetahuan umum.


© All Right Reserved 2009
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disiarkan kepada umum tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

PLKN

Assalamualaikum w.b.t kepada anda semua yang sudi membaca blog saya..


Pertama sekali saya nak memberitahu anda semua bahawa saya telah terpilih untuk pergi ke Program Latihan Khidmat Negara(PLKN) pada bulan Mac ini..

Sebenarnya apa yang hendak saya cakapkan di sini ialah pendapat saya tentang program ini..Saya tidak mengatakan yang saya tidak suka pergi ke program ini, malahan saya sangat teruja untuk ke sana..

Apa yang saya fikirkan ialah, dari mana datangnya duit yang begitu banyak untuk mewujudkan modal bagi membiayai program ini..Seperti yang kita sedia maklum, pakaian, makanan, minuman, alat-alat senjata, dan segala peralatan untuk program ini semua nya telah disediakan oleh pihak kerajaan untuk para calon yang terpilih untuk program ini..Bukankah ia memerlukan wang yang banyak..???

Wang ini semestinya didapati dari sumber-sumber cukai, tol, perdagangan, dan pelbagai lagi sumber-sumber lain yang semestinya datang dari rakyat Malaysia sendiri..Tidak kah anda terfikir bahawa program ini amat membazir..???

Bukan kah lebih molek wang-wang itu digunakan oleh pihak kerajaan untuk membantu rakyat yang miskin..Saya bukan mengatakan pihak kerajaan tidak membantu golongan miskin, tetapi lebih menumpukan perhatian terhadap golongan miskin ini..Lagipun, bukankah kerajaan sendiri yang menginginkan miskin sifar di Malaysia..???

Jika hasrat kerajaan Malaysia ini telah tercapai, barulah kita fokuskan kepada progaram yang menjurus kepada generasi muda seperti PLKN ini..Malahan, kerajaan boleh mengadakan progaram yang lebih banyak untuk mereka kelak..

Apa pun, saya sangat gembira kerana terpilih sebagai salah seorang calon PLKN ini..Saya berharap agar PLKN akan memberikan banyak pengalaman yang berguna dalam hidup seharian saya..

Segala tulisan dalam blog ini hanyalah pendapat saya sahaja dan bukannya bertujuan untuk memboikot kerajaan atau sebagainya..Maaf dipinta, dari hujung kaki smpai hujung kepala, jika terkasar bahasa dan terlanjur bicara..

Saya sudahi dengan wabillahi taufiq wal hidayah, wassalamualaikum w.b.t.


© All Right Reserved 2009
Segala tulisan dalam blog ini tidak dibenarkan disalin semula tidak kira dengan apa-apa jua cara sekalipun tanpa mendapat kebenaran dari penulisnya terlebih dahulu..Kerjasama anda amat saya hargai..Sekian, Terima Kasih..

HAVE PROBLEM OR WANNA BUY COMPUTER??? JUST FIND ME...

To all people out there that have any problem about computer, want to repair computer, want to buy new or secondhand computer, computer spare part, and other things about computer, just contact me anytime and anywhere..
Thanks...

Muhammad Helmi:
* 017-6341529
emi_damai91@yahoo.com

From,
Emi,
Secretary,
Damai Tech Sdn Bhd.

This article was written by computer, so there is no need signature.