Tuesday, December 20, 2011

Pengakhiran 2011 (Part 1)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Apa kabar semua bloggers dan para pembaca blog aku ini..Moga korang semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya..Rasa nya agak lama aku tinggalkan blog ini tanpa entry terbaru..Hal ini disebabkan kesibukan yang melanda diri ini..Huhu..

Syukur Alhamdulillah kerana Allah masih memberi aku peluang untuk meneruskan kehidupan ini..Lantas dapat lah aku mencoretkan kisah suka dan duka aku dalam entri kali ini..
Sebagai mukadimah, dengan sukacita aku ingin ucapkan Selamat Bertunang!!! kepada seorang gadis bernama Dena Bahrin yang telah pun bertunang dengan lelaki pilihan ibu dan bapa Dena iaitu Ariff pada 17 Disember 2011 yang lalu..Pada yang tak kenal siapa dia mahupun yang tak pernah tau dia dah bertunang, nah aku kasi video cara pertunangan mereka..



Comel kan mereka? :D

Ni lah yang dikatakan cinta selepas kahwin..Siapa cakap cinta selepas kahwin tak relevan pada masa kini? Nah Dena Bahrin dah buktikan yang bahawasanya ia masih relevan..Sesungguhnya perkara ini adalah salah satu contoh pada orang lain terutama golongan-golongan muda yang berada di luar sana yang sedang asyik bercinta hingga lupa batas-batas pergaulan mereka..Dengan cara seperti di atas, maksiat dapat dielakkan dan pergaulan bebas tidak berlaku..Ok, stop cerita pasal ni..Nak tau lebih lanjut, search je Dena Bahrin kat google..Mesti ada cerita mengenai beliau.. :D

Suatu lagi kisah baru-baru ini mengenai Adam Adli..Seorang mahasiswa dari Universiti Pendidikan Sultan Idris yang telah menurun kan bendera yang tertera muka YAB Perdana Menteri kita selama kurang dari 5 minit dan digantikan dengan bendera mereka sebagai tanda protes mereka terhadap tampuk pemerintahan di bawah YAB Dato' Seri Najib Tun Razak..


 Lokasi: Depan Bangunan PWTC

Aku sebagai seorang pelajar yang berpihak kepada pembangkang turut tak berapa setuju dengan tindakan aggresif Adam Adli kerana bakal mengundang padah pada diri sendiri..Kita bukan tidak kenal perangai mereka malah dah masak sangat dengan sikap gangsterisme dalam kalangan mereka..Sekarang Adam Adli tidak dapat lagi pulang ke rumah beliau kerana ugutan yang telah diberikan ke atasnya..Tetapi apa yang boleh saya katakan adalah tindakan Adam Adli itu dapat membuka mata semua pihak yang selama ini lena dan menjangka kan bahawa golongan mahasiswa tidak berani dan tidak patut bersuara..Sememangnya golongan seperti kami ini muda dan masih banyak perlu belajar, tetapi kami juga mampu berfikir dan boleh menyuarakan pendapat terhadap pemimpin di negara kami sendiri..Dulu suara mahasiswa tidak diendahkan hanya catit di kertas lalu dilempar ke tong sampah atau dibuang ke mana-mana, kini mahasiswa protes baru semua pihak sibuk nak itu nak ini..Tidak kira lah kami ni kecil, kanak2, remaja, atau dewasa, selagi kami berada di Malaysia kami adalah anak Malaysia dan rakyat Malaysia..Jadi hak demokrasi yang ada di Malaysia juga adalah milik kami..


Kenyataan Adam Adli berhubung isu turun bendera YAB Perdana menteri



Adam Adli nyaris ditumbuk seorang lelaki (macam ni ke cara nak ajar orang?)


Mcm ni ke cara professional nk selesaikan masalah?


Kesimpulannya, sama-sama lah kita renungkan dan kita lihat bersama apa yang bakal terjadi pada negara kita pada masa akan datang..Semoga negara kita lebih maju dan aman harmoni di masa akan datang..

<<<<< bersambung >>>>>

Monday, December 19, 2011

Promote to over 10 million customers around the world



Millions of Visitors

Millions of Customers

Reach millions of shoppers looking for products and services.
Our auditory is constantly growing and now it's over 25 million new visitors every month. We send traffic from high-quality local and international advertising portals, which bring potential customers from North America, Western Europe and upcoming markets.
Get More Traffic, Get More Shoppers...

Get More Visitors

Get More Shoppers, Get More Revenue!!!

With no day-to-day stream of visitors you cannot have reliable around the clock income.
You cannot get sales if no one visits your web-site. You have to have visitors to see your business, every day, 24 hours!
We help more than 30,000 customers get more shoppers online.
You can increase your sales by receiving thousands of real targeted visitors to see your website.
More Visitors...

Increase search engine rankings

Increase your site search engine rank

Showing up on search engines is one of the most critical strategy to increase web-site traffic and display your content or service to people who might be looking for what you are offering.
All major search engines utilize a software to calculate your website ranks.
They know the number of websites are referring to your web-site; more referrers and hits higher rank for your website.
Get Better Rank...

Tuesday, December 13, 2011

Advice - Christina Grimmie


Don't look down
Cause it's easy
You're falling from force
Just letting it take nature's course
Then picking it up when it's over

Don't be afraid
Cause the chances are there for the take
But treasure the choices you make
And know when you must take it slower

You may think you've had it rough
And try to give it up
But when you think you're stuck
Just go another way

CHORUS:
Don't let go of good times
And let the bad ones know you'll feel fine
And wear your heart out on your sleeve
Love is all, love is all you need

Don't be rushed
Cause hurrying causes mistakes
And make sure to give more than take
Cuz sharing your self brings you closer

You may think you've had it rough
And try to give it up
But when you think you're stuck
Just go another way

CHORUS:
Don't let go of good times
And let the bad ones know you'll feel fine
And wear your heart out on your sleeve
Love is all you need

Feel with all your senses
Make sure to let down your defenses
There's just one way to make you see
Love is all, love is all you need

Take a chance now cause it's easy
Take a chance now for you and me
Take a chance now you can reach it
Take a chance for me

CHORUS:
Don't let go of good times
And let the bad ones know you'll feel fine
And wear your heart out on your sleeve
Love is all, love is all you need

Feel with all your senses
Make sure to let down your defenses
There's just one way to make you see
Love is all, love is all you need

Love is all you need
Love is all
Love is all
Love is all you need



P/S: This song is one of my favourite song..Enjoy!! :D

Saturday, October 15, 2011

Hidup Berbaju Pelbagai Ragam..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Apa khabar semua blogger? Aku harap korang semua berada dlm keadaan sihat sejahtera hendaknya..Sekali lagi blog aku dah bersawang dek kerana tak sempat nak menaip untuk entri terbaru..Bukan sengaja tapi memang banyak sangat perkara yang perlu aku selesaikan..


Kali ni aku nak cerita perkembangan terbaru aku..Sekarang ni aku dah start mula cuti semester..Tu yang nafsu nak menaip entri blog terbaru membuak-buak tu..Hahaha..MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!


Sebelum final exam, aku dah mule berbaik dengan kawan karib aku..Aku lega sangat2 dia dapat maafkan aku dan accept aku balik as kawan dia..Macam2 cerita aku dgr since kami renggang..Perasaan aku sedih ada, kelakar ada dan marah pun ada..Haha..Tapi aku bersyukur sangat2 dia bleh jadi kawan aku balik..Aku tak dapat gambarkan mcm mana perasaannya..Huhu..Dan aku juga dah berkawan agak rapat dengan girl yg agak dipulaukan di kampus..Yang tau tu senyap2 suda..Haha..Since aku renggang dgn kwn karib aku tu, aku selalu lepak sorang2 kat restoran mamak dekat dgn MSU tu..Then time ada mmber2 lain lepak, girl ni slalu dtg lepak ngan aku skali..Mula2 agak x selesa gak..Sbb dah bape bulan gak la x tegur ngan dia..X layan dia dek kerana perangai dia tu bleh bikin org sakit ati..Tp lama-lama dapat la jugak terima walaupun hakikatnya ada la certain2 perangai dia tu yg buat aku sakit ati..Lagipun aku baru nk praktik kan pesanan buah hati aku "kita cari kawan, jgn cari lawan..putus kawan tu dosa besar..b jgn cari lawan je tau masuk bnda2 gangster tu..nt ayg belasah b cukop2..xnk kwn ngan b agy nt"..HAHA..Nmpk x gangster x gangster buah hati aku ni..Hehe..Ok back to story..Since aku dah berkawan dgn girl tu, aku kenal la lagi dgn kawan dia yg sorang ni..Nama dia Khamirul tp aku pnggil kemy je..Dr kemy gak aku knal lg kawan nama dia Annis..Kami dah ada nama samaran masing2..Aku PARI, girl tu PENYU, kemy PENGUIN, annis PANDA..Haha..Aktiviti aku, girl tu dgn kemy hari2 main game kat cyber cafe..Tu yg dapat gelaran2 haiwan sume tu..Sebab dlm proses nk buat CLAN PORING P's..Haha..Makin hari kami makin rapat..Walaupn baru kenal tp mcm kawan lama..Haha..Tu la terbaiknya..Aku rasa agak happy jugak dgn mereka sbb masing2 sama gila bleh masuk air sama2..Dari diorg gak aku tau mcm mana nak pergi KL guna PUBLIC TRANSPORT..Haha..Pasni KL tu Insyaallah aku turun kalu ada budgetnya..Haha..That's all pasal kawan buat masa ni..Nt akan diupdate dari masa ke semasa.. :)


Ni aku nak sentuh sikit pasal gangsterism dalam kalangan masyarakat Melayu kita dewasa ini..Aku akui yg aku ni masih newbie atau masih level "menyusu" diorg ni cakap..So, aku xnk cakap lebih2 la..Kang ada plak yg ckp aku ni langsi pulak..Apa yg aku nk ketengahkan adalah sikap segelintir ahli2 pertubuhan atau majlis berbaju putih mahupun merah yg suka cari pasal dgn org..Suka sangat nk melangsi pastu nak tunjuk taring..Mcm dia sorang je yg join..Aku betul2 sangat tak faham apa function diorang ni sume buat mcm ni? Apa diorg dapat kalau buat mcm tu? Kalo dulu adik boleh hormat abg, abg boleh hormat ayah tp skrg mana pergi nya sume tu..Adik dah boleh dan dgn selambanya sound abg..Abg pun boleh wat keputusan sendiri tanpa perlu dapat kelulusan atau persetujuan ayah..Apa celopnya semua ini? Aku x cakap semua, cuma segelintir..Yg terasa dan melenting tu dah sah la korang pun mcm tu kan..Maaf jika wat anda terasa tetapi ini hakikatnya yg aku tgk sejak aku terlibat dalam perkara2 mcm ni..Pastu x abis2 nk cari gado, nk bertekak sana sini, cerita poom pang, dan mcm2 lagi..Aku dah kenal mcm2 org cuma aku x cukup ilmu lagi nk jmpa dgn abg2 besar apatah lagi nk jmpa n lepak2 dgn ayah..Aku akui dulu aku mmg langsi..Suka ckp poom pang kat Facebook..Skrg ni aku dah x sangat lagi..Terima kasih pada yg menegur aku dan yg utama pada abg long aku yg bagi aku tunjuk ajar terbaik..Dia x pernah marah aku pun dia cuma cakap jgn melangsi nt org x suke..Lagi pun banyak risiko kalu langsi2 ni..Sejak dari tu aku terus belajar dan belajar lagi bnda2 ni..Aku x kisah sangat la dgn diorg punya perangai sbb tu antara dia dengan Allah dan aku ni pn bukan baik sangat..Tp yg aku paling bengang dan x puas hati bila mereka2 ni melangsi pastu menyusahkan org lain..Punggung tu rasa ada panas je kalu x melangsi dgn org..Kalo boleh diorg sorang je nk idup dlm dunia ni..Kalo ikut ati panas aku nak aje aku benamkan org2 mcm ni dalam tanah hidup2..Baru dia tau erti penyesalan..Aku ni nak kata taiko, x smpai lagi tahap tu..Nk ckp kuat, aku x kuat mana pun..Takat angkat beras dgn tong gas penuh tu boleh lagi la..Nk kata ganas, along aku sndiri ckp aku ni jambu..Senang citer nak tau pasal aku, bleh tanya kawan2 aku sape yg kenal Dekmi Phoenix aku ni mcm mana orgnya..So, ni je aku nk ckp pasal hal2 "baju" ni..And tolong la kalo jmpa aku tu jgn nk melangsi..Aku dah meluat dah..Takat nak sembang dlm FB, aku pn boleh ok..Tak puas hati sila la jmpa aku..Kita knal2 dlu tgk..Aku damai orgnya..Bleh slow talk..Jgn nk membabi buta dtg pastu nak melangsi langsi nt ada la yg x lama nk cium bau dunia ni..So salam ukhwah fillah pada semua rakan2 seperjuangan baik dari 29, 30, 36, 77, 88, 360, 368, 369, dan lain-lain lagi..Walaupun cara kita berbeza namun tujuan dan matlamat kita tetap sama..Salam perkenalan juga dari aku Dekmi Phoenix Majlis Cenderawasih Merah/Majlis 88..


Baru2 ni aku sempat lepak bersama abg long dan abg2 lain kat Shah Alam..Gelak je tak habis..Diorg sempoi + kelakar..Aku kenal abg long sejak dari form 1 lagi..Dr dia jugak la aku bnyk belajar..Thanks to him..Pastu aku lepak dgn adik angkat aku..Cuti memang x duk umah la aku..Haha..Masa final exam aritu mmg aku x leh nak fokus..Since x bayar yuran time tu..Mmg terdesak giler..Nasib bek ayah aku bagi duit..Mmg aku tau x bayar lagi tp parents aku kata dah bayar..Tu yg aku pelik tu..Then since jd mcm tu ayah aku mnta resit..Anyway aku bersyukur sgt2 sbb dia bayar..Kalo x bayar x dapat masuk exam..Masak aku..Tp mmg slack laa sbb x dapat fokus..Ni la akibat x belajar sungguh..Nsib bek aku ada kepakaran nk goreng jawapan..Takde la kosong je kan..Haha..Tp mmg la aku kesal sgt x dapat nk bg yg terbaik kat exam tu..Assignment pun banyak aku x hantar..Apa yg aku plan wat masa ni nk cari kerja then aku nk bayar intallment utk subjek2 yg FAIL..Aku dapat rasakan yg sem ni ada lagi subjek yg akan FAIL..Aku akui yg aku ni kurang study..So, aku dah xnk menyusahkan parents aku lagi nk bayar installment FAIL tu and biar aku plak yg bayar..Dah banyak sangat diorg berkorban utk aku..Aku bukan xnk belajar cuma banyak benda yg aku nk kena fikir..So bnyk bnda jugak lah yg aku kena fokus dan settle kan..That's why aku planning nk keja then baru aku bleh lega dan fokus pada pelajaran semula..Dulu aku xde masalah sbb aku kerja jual burger..Then since aku berhenti, aku mmg hilang fokus..So, sape ada kerja2 kosong tu bleh la call aku..017-6341529..Aku x kisah kerja apa pun aku terima..Cuma aku takde transport je..Apa kerja yg sesuai? Huhu..Tp kalo tnya aku ingt nk keja kat syarikat pembuat filem..Dapat jd krew pengambaran pun jadi ar..Aku nk cari pengalaman..Kalo boleh..Kalo x dapat apa bleh buat, kerja apa pn x kisah..


So setakat ni je yg dapat aku coretkan utk bulan ni maybe..Insyaallah jika ada kelapangan akan buat lagi entri terbaru..Sehingga bertemu lagi di entri akan datang..Wassalam..



© All Right Reserved 2011
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disalin semula dalam apa jua cara tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.

Saturday, June 4, 2011

Kesepian, Kesedihan, Kekesalan, Kemarahan..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Dah lama x masuk kan entri terbaru..Sangat2 la sorry..Huhu..Dulu kemain semangat lagi..Tapi skrg, dah x lagi..Hahaha..Kemalasan melanda diri..Hurmm, tajuk entri ni sedih je bunyi..Hahaha..Mcm touching pn ada gak..Tapi apa nk buat, nasi dah jadi bubur..Huhu..


Ok, mana nak mula ek..Huhu..Bermula dari kisah kesepian..Hurmmm..Hari tu aku baru ditinggalkan oleh bestfriend aku sendiri..Kalao korang baca blog aku dari dulu2 lagi, kompem korang tau sape..Sumpah, Demi Allah aku sedih giler frust menonggeng macam hilang awek kesayangan bila dia dah tinggalkan aku..Jgn korang fikir lain..Aku BUKAN gayboy ok..Cuma just imagine la kawan yg korang rapat sangat2 dah korang anggap mcm adik beradik tak bertegur sapa dgn korang tetibe..Bila jmpa dah keras mcm batu x bertegur..Aku pun agak pelik dan puas dah fikir apa dosa aku yg besar sgt kat dia smpai dia jadi mcm tu..Salah aku tu memang ada dan aku dapat cari just maybe minor..But the MAJOR problem SUMPAH x jumpa lagi..Smpai skrg aku pening apa dosa aku kat dia..Ntah la, makin aku cari makin aku rindu kat dia..Xpe la maybe dia tgh marah giler vavi kat aku..For him: Apa pun Demi Allah aku mnta maaf segala salah silap aku kat kau..Halal kan makan minum aku..For the rest of the "Awesome" members, aku pn mnta maaf kat korang atas segala salah silap aku..Halal kan makan minum aku..Demi Allah aku tak pernah benci korang and tak terlintas langsung nak sakitkan ati korang..Aku tau mulut aku and perangai aku mcm sial..Xpe la kali ni korang benci aku pn aku redha..Yg pnting ak nk ckp kat sini, sumpah rndu giler kat korang..Smoga korang kekal ceria selamanya..Hurmmm.. :'(


Dah la jatuh ditimpa tangga lagi..Lately banyak pulak budak2 baru nak up cari pasal dgn aku..Dah ada BAJU tu simpan la baik2..Tak payah la nak test power dengan aku..Aku budak2, KOSONG je lagi memang tak boleh lawan korang yg dah NAIK KAPAL ke TONGKANG ke apa ke..KABEL pun aku xde..Aku hnya insan yg lemah dan kerdil di muka bumi ni..So, x payah la cari pasal dgn aku..Tapi, aku paling pantang orang BIADAP dgn aku PAHAM!!! Aku tak penah tetibe panggil orang cibai ke barua lancau ke ape ke kalao org tu x cari pasal dgn aku..Korang hormat aku, aku berpuluh kali ganda lagi hormat korang..Kalao dah buat taik kat aku, kompem la aku HANGIN SATU BADAN..Korang BESAR mana sekalipun aku pandang KECIK je time tu..Aku percaya semua org mcm tu..Jgn la LANGSI sangat hidup ni..Tak ke mana pun..Pastu skrg ni nk luah perasaan dalam FB pn dah ada gak INSAN2 yg PRIHATIN dgn setiap status aku..Aku marah ke aku suka ke ape ke suka aku la nak tulis apa pn dalam FB tu..WALL AKU je pun, BUKAN aku type kat WALL KORANG..Happy salah, Sedih salah, even Marah pun salah..Pastu yang BEST nya time diorang type balik tu REPLY plak apa yg kat status AKU tu..Walaupun tak 100% pasal status aku tp 99% based on status aku..Tu la perangai SOPAN yg aku suka kat diorang ni..Malas aku nk cakap lebih, kang tgk la kat wall masing2..Hurmmm..Jgn ingt KAKI BARAN, MUKA JAMBU, BDK X HENSEM mcm aku ni xde perasaan..Aku pun manusia jugak la der..Ckp tu jgn la ikot sedap kepala otak sendiri je..Ada akal tu fikir dlu sblm ckp..Hurmmmm.. :'(


So, skrg ni aku rasa zaman aku dulu2 dah mula balik..LONELY..Walau ada kawan beribu tapi satu pun tak boleh memahami aku 100%..Ada GIRLFRIEND pon mcm TAKDE and TAK WUJUD je..Baik x payah ada kapel mcm tu..Even family pun tak bleh memahami isi hati aku..Segala suka duka kena la aku smpan sndiri dlm hati..Bak kata orang pendam perasaan lama-lama tu bahaya..Tapi apa boleh buat, dah takdir aku mcm ni..Pasni aku tak tau la apa akan jadi kat aku..Even kalau aku takde kat muka bumi ni pun aku redha je..Sbb aku tau bagi diorg DEKMI ADA ke XDE ke SAMA JE XDE FUNCTION..Tp apa pun aku hargai sgt2 korang2 suma yg sudi jadi kawan aku selama ni..Xtau mcm mana aku nk balas budi korang..Hanya ALLAH je yg dapat membalas budi baik korang ni..Skrg ni aku sangat terseksa jiwa dan raga..Tapi memang padan la dengan muka aku..Perangai aku dgn kata2 aku memang sntiasa buat org benci kat aku..Doa2 kan la utk aku semoga ALLAH buka pintu hati aku utk berubah jadi kan aku lebih baik..


Rasanya cukup la setakat ni je hasil nukilan aku buat masa ni..Akan dikemaskini dengan entri terbaru pada masa akan datang..Terima Kasih kerana sudi membaca.. :')

Thursday, April 7, 2011

Hari Yang Memalaskan..



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Salam Sejahtera dan Salam Muhibbah..Hahah..Bertemu lagi kita dalam entri kali ini yang bakal mengisahkan aktiviti sepanjang semalam..Hehe..Nak update semalam tak larat pulak..Haha..So ape kabar anda semua hari ni? Hahah..Aku harap sume sihat walafiat dan ceria2 selalu hendaknya..Hahaha.. :)

Bermula nya kisah dari sahabat aku tidur kat umah aku..Hahaha..Tido lambat tapi bangun agak best la timing nya kul 9..Hahaha..Lepak pnya lepak dah kul 10 lbih..Tetibe mama aku suh anta dia pi kedai beli kasut skola pengawas adik aku tu..Haish..Kacau daun betul la..Hahahaha..So, aku pn anta la..Sahabat aku plak tgh main laptop aku..Ntah ape dia buat aku pn x tau..Hahahaa..Dah balik je dari beli kasut tu sahabat aku still tgh main laptop upenye buka Facebook..Hahahaha..Pastu mama aku ajak aku dgn sahabat aku tu makan..

Dah lepas makan sume aku pn naik atas balik lepak dalam bilik..Sahabat aku pun follow..Aku terbaring lagi atas katil tu..Org ckp pas makan xleh baring, aku plak bleh bantai baring je..Hahaha..Terbaik la..Terasa amat malas utk bergerak time tu..Sebenarnya planning nak pegi main badminton ptg tu..Tapi semua mcm ada hal je..So, kira mcm x jd la tu..Tu yang aku malas nk pegi mana2..Lagipun rumah aku tu betul2 dah jadi "HEAVEN OF SLEEPING"..Hahaha..Sahabat aku pn cakap mcm tu..Hahahaha..Tapi oleh kerana sorang sahabat perempuan ni tgh tggu kat Shah Alam, kitorang gagah kan jugak diri pegi Shah Alam tempat biasa Perdana..Motif??? Hahaha..Sahabat aku dtg semata-mata nak amik notes Bussiness Mangement..OK la tu daripada takde motif langsung..Hahaha..Tapi memang aku terasa la penat and letih giler time tu..

Pastu sahabat aku yg laki ngan pompuan ni tadi pegi Giant..Aku plak melayan laptop..Bajet study utk kuiz hari ni, tapi satu ape aku baca pn aku x ingat n tak tau..Hahaha..Pastu diorg dtg balik..Lepak la kejap..Then sahabat perempuan aku ni nak balik umah..So, tinggal la aku dgn sahabat lelaki aku ni..Hahaha..Borak pnya borak smpai kul 6 lebih kot kalo x silap..Naik bas 9A terus pegi Klang..Sambil tu bermesej mesej dgn awek tersayang..Hehehe..Time tu dia x berapa nk busy so bleh la mesej..Hahaha..Suka nya hati.. :) Smpai Klang lepak lagi kat Hasilath..Sesi bergossip pn bermula..Boring lepak kt Hasilath, kitorang pn blah pegi kat tmpt open air..Lepak kat dataran bndar Klang tu..Hahaha..Gossip diteruskan..Sambil memasang impian dan azam serta cita2 yang tinggi masing2..Hahaha..Tak lama lepas tu kami pn pulang ke rumah masing2..

Aku balik je mcm biasa mndi mnda and watsoeva pastu turun makan..Hehehe..Lapo la katekan..Awek tersayang mcm biasa penat la agaknya tu..Langsung x balas mesej aku..Hahaha..Boring2 makan smbil tgk tv..Pastu dah abis mkn trus je naik atas buka laptop open FB..Smbil buka blog aku..Hahaha..At least ada la lagu..Sementara tu nk promote la jugak FRENZY FM..Hahaha..Ni online pnya radio yg sentiasa memutarkan lagu terbaikkk dari ladang..Hahaha..Cara2 nk amik radio ni, bleh cari frenzy fm kat google search bar belah kanan atas blog aku ni..hahaha..Ok sambung balik, bajet malam tu aku nak study tapi sume aku baca x masuk otak..Rasa dah ngantuk aku pn tertidur..Hahaha..

Sehingga bertemu lagi di nukilan akan datang..Hahaha..Wassalam.. :)

Wednesday, April 6, 2011

Jawapan Tak Masuk Akal..



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Hahaha..Hari ni aku tak sempat nak buat 2 kali entri mcm selalu..Oleh sebab yang tidak dapat dielakkan..Hehe..Tapi jangan risau..Sebab ni aku dah update..Korang kompem dapat baca lagi entri aku..Sebab aku dah bosan dengan FACEBOOK..Hahaha..Kali ni aku kena update sehari suntuk pnya aktiviti sepanjang hari ni..Hahaha..

Al-Kisahnya bermula pada pagi tadi..Bangun lambat..Sebab pagi takdak kelas..Hehe..Bangun je mcm biasa mandi manda pastu bersiap sedia bajet nak pegi kolej..Tapi mama plak ajak pegi farmasi and hantar jahit tepi..Aku pun hantar mama aku..Dia beli appeton kat farmasi then pegi hantar jahit tepi..Aku plak hantar gambar untuk lesen L kereta..Hahaha..Dalam esok ke lusa siap la tu..Hehe..Pastu beli makanan tgh hari then balik rumah..Makan2 jap pastu aku bersiap utk kali kedua sbb nak pegi kolej..

Naik je bas meru mcm biasa terlelap jap..Tau2 dah smpai Klang..Hahaha..Pastu aku amik bas KL pegi MSU..Dalam bas tu pasang citer Mr.Bean plak..Aku pun layan..Tapi mata asyik pandang luar..Sbb takut terlepas kang smpai ke KL plak aku..Hahaha..Turun je dari bas aku jalan nk pegi MSU tapi sempat aku singgah Ali Les Copaque jap..Tgk2 ada plak mmber aku si Safwan and Kugan..Hahaha..Lepak la kejap..Pastu aku gerak dlu pegi MSU pasal kelas kul 2..Sampai2 je kat MSU aku terus bergegas ke klas sbb aku tau dah agak lambat..

Smpai kelas je pntu depan dah pun berkunci..Terpaksa ikut pntu blakang..Hahaha..Lecturer tgh mengajar plak tu..Aku masuk je pastu trus blajar cam biasa..Tak lama plak kugan, safwan dan shaleeda smpai..Shaleeda duk kat sebelah aku plak..Adehhh..Awek cun duk sebelah la pulak..Hahaha..Aku dah la tengah panas aku pun amik buku tu kipas2 ler pasal dah panas sangat..Aircond plak mcm x wujud je..Haish..Kipas pnya kipas tgn dah lenguh..Perlahan la skit aku kipas..Tetiba si shaleeda ni bersuara "weyh kipas la kuat skit, panas la"..Hahahahaha..Dalam hati aku ckp "aku pun panas ler cik adik, tapi tangan tengah lenguh xleh nk laju sangat"..Hahahahahaha..Aku pun cakap la kat dia smbil snyum "hahah yela2"..Hahahaha..Pastu aku pn fokus la kat lecturer tu..Smbil tu salin notes kat depan..Aku ni kan jenis malas nak amik kat e-klas so aku salin je la..Mampos la org nk ckp ape pun aku tetap malas nak download..Langsung aku tak hirau gadis sunti kat sebelah aku tu..Lagipun aku xde topik nak borak..Tambahan plak lecturer tu da la mata tajam nak mampuih..Apa org buat semua dia nmpk..Hahaha..Bagus la tu peka..Hahahaha..Si Shaleeda tu plak aku usha gak dia sambil salin sambil mesej..Mesej pakwe ke kawan ke Wallahualam..Hahaha..Aku borak2 jugak la skit dgn Syahidan..Hahah..Tapi hari ni aku agak memalukan diri sendiri..Hahaha..Sebab ada soalan lecturer aku tnya tu jawapan aku bagi memang sangat bodoh..Hahaha..Dia tnya: Who will present bla bla to manager and other staff? Aku jawab kerani @ clerk..Hahahaha..Bodoh kan..Haaaa..Ramai dah kata "memang bodoh pun"..Hahaha..Lecturer pn apa lagi amik kesempatan la perli..Hahaha..KERANI??????? Ada ke kerani..Klulusan pn takat SPM je mcm mane nak present..Wah tak pasal2 kerani dipandang rendah hari ni kerana AKU..Hahahaha..Pastu kelas pn habisss..

Then hari ni tak lepak Perdana sebab rasa mcm malas je nak lepak sana..Lagipun sahabat aku yang perempuan ni nak terus balik..Hahaha..So, aku dgn sahabat (lelaki) aku balik..Sebelum tu aku sempat singgah kat stall burger..Ape lagi makan burger la..Ayam Special menjadi pilihan..Sementara tu jmpa plak Bad, Sayuti dgn Am..Borak2 la dengan mereka jap sambil tggu burger siap..Hahaha..Dah siap tu aku mnta diri nak blah..Lepak kat Hang Out cafe..Makan sambil borak2 dan sesi bergossip lagi..Hahaha..Dgr dari cerita sahabat aku mcm diorang tak nak amik aku dalam group diorang je utk assignment bussiness management tu nnt..Hahahaha..Apa pun aku redha je..Hahaha..Aku tak kisah pun dengan sape asalkan aku kenal org2 dlm group aku tu..Hahaha..Pas dah abis makan sume aku dgn sahabat aku pun chow pegi Esso then seberang utk tnggu bas KL ke Klang..Tak lama bas pn sampai..Naik2 je mcm biasa dah penuh..Sbb time tu balik kerja..So, belambak mcm ikan sardin la dlm bas tu..Hahahaah..

Smpai Klang je lepak lagi kejap..Hahaha..Pastu aku ckp kat sahabat aku..Eh esok cuti, xnk stay rumah aku ke? Dia plak: Ko slalu bgtau last minit kan..Hahaha..Aku hnya tersenyum..Pastu setelah puas berfikir dia kata ok la..Hahahaha..Nada terpaksa tu aku tau..Hahahaha..Kami pn cepat2 melangkah kaki ke tempat bas Meru then naik..Bas tu plak mcm lahanat..Aircond bocor kot..Air dia smpai kuar2..Kena kat seat basah..Pastu menitik nitik kat baju aku..Hahaha..Nsib air aircond..Kalu air lain, aku dah lebih rela berdiri..Sbb time tu agak penuh la bas tu..Jalan je mcm biasa aku sempat terlelap jap..Hahaha..

Sampai je Petronas, kami pn turun..Pastu menyeberang then pi topup jap..Mcm cilake, tak masuk2 plak..Esok aku nak pegi kedai tu balik..Siot tol..Hahah..Kena la topup lagi skali sbb emergency time tu..Kali ni pegi 7eleven..Aku sorang je sbb time tu kami lepak kat Deen Meru..So, sahabat aku tinggal je kat Deen Meru tu jaga barang2..Haahahaha..Masa kat Deen Meru tu tetibe awek tersayang call..Mcm biasa la borak pakwe makwe..Hahaha..Dia ckp la nnt balik nak shopping la dgn aku n bla bla bla..Aku memang tggu je..Hehe..Pastu aku dgn dia pn bermesej mesej la..Hahaha..Pastu kami pun balik..Tapi tak balik umah aku lagi..Aku terus pegi umah mmber..Lepak sana pulakk..Hahahaha..Yang bestnya, sahabat aku yang kepoh tu terus snyap seribu bahasa..Hahaha..Aku pn pelik kenapa..Hahahaha..Katanya takde topik and mengantuk..Hahahaha..Aku pun saje kenakan dia nak kasi tido lambat..Hahahah..Lepak pnya lepak aku tnya mmber aku "open dapur" malam ni tak? Hahahaha..Dia kata suka hati..Hahaha..Open Dapur = Shisha..Hahaha..Mmber aku suh beli arang..Aku pn cari lah satu meru..Tapi takde lah plak yg jenis batang tu..Hahaha..Ada gak rembat kat stall yg jual ayam golek kat situ tapi tu bukan arang..Tu kayu biasa..Hahaha..Hampeh..Aku balik je dari cari arang tgk2 dapur dah ready..Guna arang stok lama la tu..Arang tu dah tak berapa elok sebab cepat patah..Hahah..Aku pun layan je la yg ada tu..Ok je..Hahahaha..Sahabat aku dah syok tido..Hahaha..Tapi kejap je pasal bnyk nyamuk tu yg dia bnyk kali tejaga..Hahaha..Cian aku tgk dia..FYI, time tu kul 1 lebih pagi tadi..Hahaha..Memang sronok la..Mmber aku pn tak larat dah..Kesimpulannya aku layan sorang..Smpai kul 2 lebih..Hahahha..

Habis je shisha, kami pn balik ke rumah..Hahaha..Dah ngantuk betul sahabat aku ni..Hahahah..Balik je terus landing atas toto ni haaa..Hahaah..Aku plak...Haaaaa ni haaa tgh berblogging..Hahaha..Jap lagi nak tido la ni..Hahahah..Tapi overall aku puas hati la jugak dapat bawak sahabat aku tgk life aku kalau sangat membosan kan xde ape nak buat..Lepak and shisha kat umah mmber..Heheh..Jahat kan aku??? Sebenarnya bukan jahat sangat pun kan..Cuma ia wasting time je la..Tapi aku peduli apa..Aku nak feel gak mcm mana kehidupan semua orang..Kalu kita tak cuba, kita mana tau kan..Asyik nak cakap "eh org mcm ni jahat la, org mcm tu xde life la, org mcm ni tak elok la, org mcm tu sampah masyarakat la"..Adoi..Cakap2 gitu anda pernah ke rasa dan hayati mcm mana hidup diorang? Tau ke apa problem diorang? Haaa..Memang la tak dinafikan ada segelintir yang bermasalah punca pada diri sendiri..Tapi kalo berpunca dari orang lain mcm mana plak? Hahaha..Bagi diorang cara nak release kan stress dan tension mcm tu..Tak leh nak watpe la..Tapi sdikit sbnyk bleh la gak ilang kan tension..Lepak2 hoo haa hoo haa smbil menikmati angin malam dan shisha..Chill out bersama mmber2..Huhu..

OK, cukup sampai di sini story utk hari ni..Hehehe..Sehingga bertemu lagi pada entri yang akan datang..Hahaha..Wassalam.. :)

Tuesday, April 5, 2011

Agak Annoying..


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Salam Sejahtera dan Selamat Malam..Bertemu lagi dalam blog Nukilan Dekmi..Kepada para pembaca diharapkan tak bosan membaca hasil nukilan dalam blog ini.. :)

Cerita dimulakan dengan setelah 2 jam lebih menunggu untuk kelas pukul 2 di Ali Les Copaque tu..Sampai aku dah tak tahan lagi nak tunggu kat situ aku pun angkat kaki blah dari situ..Sampai je kat MSU aku terus menuju ke kelas..Subject Bussiness Management..Aku dtg pun agak awal..So, lecturer pun belum masuk lagi..Aku lepak dlu kat luar tangga sebelah kelas tu..Sambil menikmati angin bertiup sepoi2 bahasa ditemani hujan lebat di kala petang..Memang mengasyikkan hingga aku tak sedar yang time tu aku ada kelas..Hahaha..Tersedar je dari lamunan jauh aku pun berjalan semula menuju ke kelas..Smpai je kelas alangkah terkejutnya aku tengok..Dah berlambak manusia kat dalam kelas tu..Tapi nsib bek lecturer belum sampai lagi..Aku pun lepak je sorang2 kat belakang..

Tak lama kemudian lecturer pun sampai..Mcm biasa la dia wat perangai kerek dia tu..Ikut kan je la..Hahaha..Pastu start belajar..Time belajar banyak la target dia nak tnya soalan..Yang x dapat jawab tu mcm biasa la kena perli, sarcasam dan sebagainya..Ntah pape la..Hah..Ini dia!!!! Ini dia!!!!! Part yang aku tak boleh blah dalam kelas tadi..Memang aku rasa ANNOYING giler dengan lecturer tu.."OK class, semua notes dan assignment nanti saya akan upload dalam e-klas..Nnt awk semua print dan bawak dtg dlm kelas ok..Kalau tak nanti takde notes la awk nk refer dalam kelas"..WHAT THE FISH!!!!!! Dia ingat smua student tu boleh access dalam e-klas ke ape..Rajin plak diorang nak request sbject dalam tu..Lebih baik kau print and suh one of the student fotostat before the lesson start..Kan semua boleh dapat..Ni esok aku kompem ramai yang takde notes tu..Termasuk la aku..Atau bagi kat dalam pendrive student ke..Kalao semua nak masuk dalam e-klas susah la..Da la system e-klas tu membosankan..Haish..Mungkin bagi korang tak kisah..Tapi bagi aku ANNOYING ok..Biasa la kita rambut sama hitam, hati lain2 kan..

Lepas habis je kelas tu aku terus balik..Sebab mama aku dah pesan suh balik awal nak beli baju and kasut pengawas utk adik aku..Mcm biasa aku naik bas KL..Dpt plak bas ekspress Seranas tu besau..Huhu..Tgh2 berdiri tu aku layan la citer kat TV dalam bas tu..Pastu aku fokus betul2 rupanya citer yang aku dah tgk tu..SIRUTHAI..Pelakon dia Tamanna..Inspector Pandian..Hahahaha..Aku pun layan la smpai citer tu abis..Hahahaa..Seronok..Pastu balik je Meru, nsib bas kosong lagi..Bleh la aku duduk..Then mcm biasa la terlelap jap smpai Meru..Dah smpai Meru pastikan jangan terlelap nnt terlepas simpang memang kena kaw2 dgn driver bas tu..Hahaha..(da bnyk kali kena)..hahahah..Sampai je kat Petronas Meru aku pn turun..Pastu mcm biasa la lintas nak pegi seberang..Then teruskan lagi perjalanan sambil menikmati Cendol Aiskrim yg aku beli sblm memulakan perjalanan tadi..Jalan hari ni clear..Anjing2 puaka tu ntah mana diorang pegi..Tapi lagi bagus utk aku jalan..Hahaha..Kalau tak sibuk je nak main kejar2 dengan aku..Hahaha..Pastu smpai la aku di rumah..

Sampai2 je mama terus cakap, takyah pegi beli baju..Mama dah pegi beli dengan Achik Lela (jiran) tadi..Adoiiiii..Buat penat je aku balik awal..Tapi, mama aku cakap kena pegi gak kedai sebab nak beli kasut hitam..Tapi kena tnggu adik aku balik dlu..Hati aku pun berbunga bunga nak bejalan..Haha..Pastu setelah lama menunggu akhirnya adik aku pun balik..Mama terus mengajak aku keluar..Tapi dihalang adik aku..Adik aku tak nak beli lagi katanya..Sebab minggu depan baru pakai..WHAT THE FISH!!!!!! Alangkah menyirap nya aku..Haish..

Pastu smbil aku berFB tu awek kesayangan mesej..Dia tetibe tnya PROMEDIA tu katner? Aku dengan selamba yaya nya cakap la xtaw..Then kesian punya pasal aku cari la bagai nak giler gak la pe bnda promedia tu..Cari pnya cari tu syarikat menyediakan khidmat videographer la, photographer la and watsoever..Gaya nmpk professional..Alamat dia kat Jalan Bowling Padang kat Shah Alam Seksyen 13..Aku tau la tmpatnya..Rupa2 nya adik dia hantar resume kat situ nak apply praktikal kat situ..Sedar tak sedar Maghrib pn melabuhkan tirai..Aku sempat berpesan kat awek aku suh mesej lg nnt..Dia kata ok..Pas mndi mnda and solat sume aku pn tnggu la Si Dia mesej smbil berFB and cari info sikit2 pasal assignment aku..Lama jugak aku tnggu, last2 aku yang mesej..Dia kata dia tgh buat assignment..Hurmm busy la tu..Takpe la..Aku pun teruskan berFB dan mencari info..

Kemudian aku dah rasa bosan, maka terhasil la sebuah lagi entri dalam blog ni..Hahaha..Ok lah sehingga bertemu lagi di entri akan datang..Hehe..Wassalam.. :)

Monday, April 4, 2011

Hidup Berdikari..

~ ASSALAMUALAIKUM ~

Bertemu kembali kita dalam rancangan Dekmi..Wakaka..Saje je bergurau senda..Semoga para pembaca semua ceria hari ni..Hehehe..Tido yang amat nyenyak (tido mati) pagi tadi sampai tak sedar waktu dah menunjukkan pukul 7..Dengan sepantas kilat ku mencapai tuala dan mcm biasa la mndi mnda n watsoeva pastu terus je bersiap nak ke kolej..Sarapan Spaghetti hari ni..Ntah mimpi ape mama masak bnda alah tu..Kenyang tak kenyang gak la aku bedal kan..Hahaha..Pastu pegi kelas ayah hantar..Sesaknya la trafik..Agaknya bila la jalan raya ni nak lengang eh..Hahahaha..

Masa naik tangga nak pegi kelas, terjumpa lak lecturer..Dia kata: Suh kawan2 tggu, kelas belum buka sbb technician tak datang lagi..Aku kata: Oraite..Dalam hati berbicara: Apa la technician ni datang lembap..Lecturer yang datang awal tu kesian tau tak nak menunggu awak datang semata-mata nak BUKA PINTU KELAS..Haiyaa..Patutnya bagi la kunci kat lecturer kan senang..Adohai..Sambil tunggu tu aku borak2 dengan classmate aku jap..Bergurau senda di pagi hari..Hahaha..Sambil tu suh gak la sahabat2 aku ni datang kolej..Malas plak nak datang sorang2..Hahaha..

Bila dah buka je aku dgn lecturer pun masuk dalam kelas..Lecturer tnya: Yang lain mana? Aku jawab je la ntah la miss..Saya pun x tau..Lecturer pun mengeluh sendirian..Hahaha..Aku duk tempat paling depan skali dalam kelas tu..Tak lama pastu classmate aku sampai and masuk dalam kelas..Tapi kelibat batang hidung sahabat aku langsung tak nampak..Hahahaha..Mungkin kah mereka tak datang? Tapi mustahil sebab dia dah katakan padaku yang dia nak datang..Hahaha..

Kemudian sesi pembelajaran pun dimulakan..Task untuk assignment telah pun diberikan tadi..Bukan tu je, untuk project pun dia dah kasi tau..HAhaha..Advanced tuuu..Project kami kena buat Interactive Resume..Haaa amik kaw..Selalu orang buat resume typing2 je guna MICROSOFT WORD..Ni aku punya project kena buat mcm personal website guna ADOBE FLASH tuuu..Terbaikkk la..Aku tak penah plak nak explore bnda tu..Tak tau pun bleh wat website..Hahahaha..Dan yang lebih baik nya lagi kitorang kena buat EXPLORE SENDIRI mcm mana nak buat bnda alah tu..Haaaa..Takpe la, memandang mood tengah rajin, aku redha je..Wakakakaka..

Tak lama lepas tu sampai la sahabat aku ni..Dia bersama-sama dengan sorang lagi sahabat perempuan ku..Huhu..Ingat nak duk sebelah aku, tapi hampeh..Diorang duk tempat lain..Hahahaha..Dalam hati aku berkata: Hahahaha..Serupa aku datang sorang je..Redha je la..Hahahaa..Biarlah, asalkan diorang gembira..Hahaha..Sudahnya sampai habis kelas la aku duk sensorang kat depan tu..Hahaha..

Pastu aku pegi akaun department, ingatkan nak minta surat kebenaran utk bayar installment sbjek yang fail aritu sem depan..Skali tengok ramai la pulek..Segan pulak rasanya..Tambahan pulak aku tak tau mcm mana prosedurnya..Amik keputusan blah dari situ..Sahabat aku sume dah ada kat FISE pnya Office..Nak tnya mcm2 kat Head Of Department tu..Last2 aku pun follow gak pegi sana..Pas dah habis sume diorg lepak kat U-Cafe..Aku memang anti dgn U-Cafe tu tak tau la kenapa..Dah jadi mcm nightmare nak pegi situ..Mybe sbb dia mahal and tak sesuai dgn citarasa aku yang lebih suka OPEN AIR agaknya..Aku pun blah je malas nk lepak situ..Pegi TESCO EXTRA kat bhgian ATM Machine tu..Ingat nak kuarkan duit baju ahli2 Kelab Wawasan tu kat Maybank pnya ATM..Dah sampai situ aku open la wallet aku nak amik card..Macam cibai kad Maybank tu xde dalam wallet..Dah sah la aku tinggal kat umah..Dah la nak buat online banking tak boleh skrg ni..Sebab kad tu kad baru so, aku tak aktifkan lagi kat ATM utk penggunaan online banking..FUCK..Abis la mengamuk lagi diorang kat aku..Hope korang sabar eh..Duit tu x lari ke mana..Akhirnya hala tuju ku kini ke Ali Les Copaque..Sehingga lah kelas pukul 2 petang nanti..Sahabat aku semua ada presentation so, aku sorang2 lagi..Skrg aku kena lebih bergerak solo..Tak bleh nak harap orang lagi..Kena belajar berdikari..Tu sahabat aku bagitau aku la..Dan tu pun salah satu gossip utk aku gak..Hahaha..Korang mst dapat tau kan ape yang mereka gossip pasal aku..Hahaha..Anyway, Good Luck pada semua yang buat presentation final project diorang hari ni..Semoga korang dapat present dgn elok and enjoy that moment..Hahaha..

Baik lah..Cukup setakat ini sahaja coretan utk hari ini..Hope korang semua enjoy berblogging sambil membaca blog..Hahaha..Sehingga bertemu lagi..Wassalam..

Kurang Pandai, Bukan Bodoh..

~ ASSALAMUALAIKUM ~

Di pagi yang dingin begini patutnya rasa sejuk, tapi dalam bilik aku rasa panas..Sebab, aku tak buka tingkap..Haha..Nak buka tak boleh..Nanti banyak pula nyamuk masuk..Bukan nyamuk je, serangga pun masuk..Hahaha..Time begini terasa nak blog lagi..OK..Story dia mcm ni..

Bersambung dari pagi semalam aku lepas kelas je duk kat Apartment Perdana tu sambil buat kerja..Sahabat aku  buat kerja utk final project presentation diorang, aku pulak research sikit2 pasal website dan sambil tu berFB..Aku tgk status Hamba Allah ni..Dia tulis: Ape perasaan korang bile berkongsi kekasih? Haha..Haha..dan HAHA lagi..Mesti la marah, tension, sakit hati dan sebagainya..Tnya soalan mcm tu apa motif doe? Sungguh ku tak memahaminya..Dah yang nak berkongsi tu watpe..Kalau dah suka nape tak cakap terus terang..If perempuan tu tak suke, GET LOST la brader..Kalu perempuan tu suke, AMIK JE LA brader..Takkan ko nak berkongsi kekasih sampai ke jinjang pelamin kot..Apa ke bijak betul la..Yang perempuan pun kalo dah lama kenal tak kan la tak tau beza mana permata dan yang mana kaca..Pilih salah satu, bukan dua2 skali..Tamak haloba betul..Nak lahirkan anak pun nanti sorang je mak n sorang je bapak..Haih..Apa jenis soalan pun aku tak tau..Sambil tu muka aku masih masam mencuka..Nak kata bad mood tak sangat la..Maybe ada la sikit..

Sampai dah agak lewat petang tu aku dengan sahabat aku pun pulang ke rumah masing-masing..Tunggu pnya tunggu sampai lah bas yang dinantikan..Naik je, terus duduk menghilangkan penat..Sempat lagi bergossip tu..Hahaha..Lumrah dunia, orang cakap2 belakang ni biasa la..Aku tau semua apa yang orang cakap2 belakang pasal aku..Pasal orang lain pun ada..Haha..Aku tak amik port sangat pun..Memang pedih gak telinga ini mendengarnya tapi chill la, xkn kita x pernah mengumpat kot..Ni kena kat btg idung sndiri redha je la..Hahaha..At least boleh buang yang keruh dan amik yang jernih..Haha..Apa pun semua tu aku amik sebagai asam garam dalam kehidupan..Baru kita tau sape kawan n sape lawan..Haha..Lepas je sesi bergossip tu aku dgn sahabat aku terlena..Bila bangun je dah sampai tempat yang dituju..Rasa kejap sangat plak kami tido..Hahaha..

Sebelum bergerak balik tu sempat lagi bermakan makan dan berminum minum kat kedai makan berhampiran situ..Kali ni nak rasa tempat lain..Ayik2 mamak Hasilath tu je..Kali ni kat kedai Indonesia berhampiran situ jugak..Megi Goreng dgn Nescafe Ais menjadi menu pilihan aku..Hahaha..Awek yang amik order tu boleh tahan..Haha..Tapi setia pnya pasal, pompuan bogel depan aku pun aku tak terpikat..Cuma pandang je la..Rezeki kan..Hahaha..Sahabat aku makan nasi biasa dengan lauk ape ntah pastu air teh tarik..Skali bill datang daaa..Nak tau berapa kena??? Haaa..RM13.50..Aku punya kena RM6.50, sahabat aku RM7.00..Nasib baik Megi Goreng kau boleh tahan sedap..Tapi bila fikir balik mcm tak munasabah harga tu..Haish..Takpe la..Bnyk lagi tempat tak teroka..Pasni kedai lain pulak..Hahaha..Ikhlas.. :)

Pas mkn tu kitorang lepak jap borak2 dan bergossip lagi..Haha..Pastu telefon sahabat aku bunyi..Tanda suh balik ler tu..Hahaha..Then kitorg pun balik umah masing2..Naik bas je awek dah mesej..Mcm biasa la mesej pakwe makwe kan..Hahaha..Smbil tu mesej ayah aku suh amik kat Pekan Meru tu..Malas nk jalan kaki redah anjing celake kat area jalan nak balik tu..Hari2 kalao boleh nak kejar aku..Ntah apa dia nampak kat aku ni agaknya..Haish..Da smpai pekan tu ayah aku suh pegi beli mentol sbb lampu depan aku x nyala..Ada ke suh pegi kat kedai Car Accessories..Aku dah ckp xde, dia kata ada..Tak pasal2 da kena ngan apek tu..Apek tu ckp: Haiyaaa moto punye cari kedai moto la, cari kedai kerete wat ape lorh..Hampeh pnya apek kena kan aku..Hahaha..Dah aku lari balik kuar pegi kedai moto n nsib bek lum tutup abis..Dapat la jugak beli..Hahaha..Aku nmpk masa kuar kedai apek tu ayah aku snyum je..Haish..Hahaha..Sabau aje la..Hahaha..

Pastu balik2 je mndi and watsoever..Pastu sambung lagi mesej dgn awek tersayang..Dlm kul 10 lebih je dia da lelap..Biasa la tu orang busy memang mcm tu..Kalo x tido awal nnt dia xleh bngun pagi and x cukop rest..Aku kan lebih memahami dia drpd korang..Hahaha..Ntah dia tido ke tak aku mana la nk tau kan..Aku bagi je mesej kat dia..Aku bagi pasal status Hamba Allah tu kat dia dan aku komen la skit2 pasal status tu..Mesej je walaupun dia tak reply..Mcm la dia x baca mesej tu bila dia bangun..Hahaha..Bak kata orang kekasih ni kadang2 perlu di uji dari segi mental dan fizikal..So, aku nak uji dia la tu..Mana la tau dia berjaya lepas ujian tu..Aku gak yang untung..Hahaha..

Pastu lepak2 je atas katil aku mengelamun sorang2..Mengenangkan segala masalah yang aku hadapi..Sukarnya nak aku terima dan aku nak settle kan masalah tu..Lalu dalam hati aku berdoa pada Allah agar dipermudahkan segala urusan ku dan berikan jalan kepada masalah yang membelenggu diriku..Sambil tu ntah dari mana datang idea nak curi kabel internet dalam bilik ayah tu amik bawak masuk bilik aku..So, bleh la aku online FB..Dan terhasil la entri dalam blog ini juga berkat kerajinan aku..Hahaha..Then kantoi dgn ayah aku..Dia tnya: Aik, camne kable ni bleh berpindah bilik? Hahaha..Aku tersenyum dan tersengih je..Ayah aku pun snyum balik..Mama aku plak dah gelak2..Hahaha..NICE DEKMI NICE!!!! Hahaha..

Ok lah smpai di sini saje hasil nukilan utk hari ni..Semoga hari esk ada lagi idea utk menulis entri..Sehingga bertemu lagi..Wassalam..

Sunday, April 3, 2011

Penjelasan Diperlukan..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Hari ni rasa nak berblogging la pulak..Huhu..Pagi tadi datang awal giler kul 7 lebih dah sampai Ali Les Copaque..Tggu sahabat aku dtg mcm org bijak je kat situ..Sambil tggu sambil buat assignment lama yang aku tak siap lagi..Pastu email kat Head of Department..Patutnya lama dah kena hantar, busy punya pasal aku hantar paling lambat kot..Hahaha..Nasib baik dia baik, kalau tak da lama kena reject..Haiyaa..Lain kali aku xnk hantar lambat lagi la sume assignment..


Pastu pukul 10 masuk kelas..Muka aku masam mencuka je hari ni..Tak tau apa sebenarnya yg berlaku kat diri aku..Apa yang sebenarnya aku fikirkan pun aku tak tau..Macam-macam perkara aku fikirkan..Ada simple presentation tadi..Aku tibai je apa bnda ntah aku pn tak tau..Nasib bek ada mmber2 backup..Bleh la gak aku present..Thanks sahabat.. :)


Hari ni dah masuk mnggu kedua aku belum register subjek lagi..Aku ingat nak pegi akaun department mnta tangguh bayar la..Haish..Sem ni belum masyuk lagi la..Huhu..Yg aku fikir lagi pasal awek aku tu..Mesej tak, call tak ape pun tak aku pun tak tau ape dia buat ntah skrg ni..Aku pun sometimes aku stalker gak page Hamba Allah tu..Dah status dia kuar kat Wall aku..Aku tgk kan je la..Kadang2 aku reply gak apa yg dia type kat wall dia tu..Tapi aku reply balik kat wall aku..


Kalau dia tgh kapel dgn awek aku skrg ni, apa salah dia mengaku kan? Yang buat aku marah and tension citer sume macam keling..Tanya org ni dia cakap lain, tanya yg sorg lagi dia ckp tak kapel..Jangan nak menipu aku boleh tak? Kalu ikut hati aku dua2 aku sembelih nnt..Jangan cuba nak tipu aku..Once aku dah kena tipu memang masak la korang..Tak kisah la nk kapel pun, tapi bagitau la aku..Memang Hamba Allah tu dah bagitau aku dlu dia suke kat awek aku tapi awek aku kata dia x kapel pun dengan Hamba Allah tu..Ape ni? Sandiwara apa lagi nak main dengan aku ni..Mengaku depan2 aku please..Jangan buat aku tertanya-tanya..Jangan jadi pengecut nak main belakang parang je..Pukimak la ini orang..


Semalam aku paksa dia mesej aku baru dia nk mesej..Alasan dia penat la ape la..Org lain pun sibuk gak tapi xde la sesibuk dia..Bijak menguruskan masa..Aku betul2 tak paham apa situasi yang sedang berlaku skrg ni..Kalu nak GAME aku, aku boleh je join..Jangan sampai korang pulak yang GAME OVER!!!!! Citer kat aku terus terang senang..Tak payah aku nak pening kepala pasal ni..Cibai la ini org sume..Kang aku tetibe tetak kepala ko cakap aku tak tau citer pape..Dah kau xnk citer secara jelas..Mana aku nak tau status korang cibai..FUCK la korang..SUKE ckp SUKE..KAPEL ckp KAPEL abis cerita..Tak payah nak bersandiwara sangat faham!!!!!!! MOTHERFUCKER!!!!!!!!!!!!!!


Haih..Dah aku nak sambung wat apa yang patut..Chow..Sehingga bertemu lagi..Bye..

Monday, March 28, 2011

Tahun 2011..(Cinta, Sahabat & Impian)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Apa khabar semua para bloggers..Saya harap semua berada dalam keadaan sihat dan ceria hendaknya..Alhamdulillah, hari ni bertemu lagi kita dalam blog saya..Pada tahun ini pelbagai kisah dan ragam yang ingin dikongsikan bersama para bloggers sekalian..Hope semua sudi membaca dan yg baik jadikan sebagai pedoman hidup anda semua.. :)


Saya ingin mulakan entri saya dengan kisah di sebalik perhubungan saya dengan Si Dia..Dulu memang saya merahsiakan perkara ini tapi setelah saya sendiri buntu dengan keadaan saya skrg, saya ingin kongsikan bersama para bloggers sekalian agar dapat memberikan komen dan pandangan anda sekalian mengenai perhubungan saya ini..Si Dia ni adalah teman teristimewa bagi saya dan namanya biarlah dirahsiakan..Apa yang ingin saya ceritakan adalah, sejak kebelakangan ni Si Dia sering sibuk dan tiada masa nak keep in touch dgn saya..Apa yang dia lakukan saya pun x tahu..Sbb saya tak nak mengongkong hidup Si Dia tu..Patut ke saya buat begitu? Saya sendiri pun tak tau..Memang bagi anda semua mungkin ianya biasa, namun ni luar biasa bagi saya sebab dia sejak kebelakangan ni contact saya semata-mata jika ada masalah seperti org kata when needed..But when I need her to relief my pain, she'll never been there for me..Sememangnya dulu hubungan kami ada krisis disebabkan ada seorang hamba Allah ni menyatakan bahawa beliau mencintai Si Dia dan saya adalah org ketiga yg menganggu hubungan Hamba Allah ni dengan Si Dia..Bila saya tanya dan paksa Si Dia menceritakan hal sebenar Si Dia enggan mengulas lanjut mengenainya atas alasan Si Dia benci dan xnk ingat lagi kisah itu..Sejak dari kes ini, saya dapati hubungan kami semakin lama semakin renggang..Si Dia juga selalu mengatakan dia sibuk dengan pelbagai aktivitinya..Si Dia belajar di sebuah institut kemahiran di negeri bersejarah..So, even bile dia balik pn saya tak tau..Baru2 ni dia ada balik ke rumah then she call me to help her in her assignment at her house (nmpk x when needed tu)..Saya tanya biler balik? Nape x call or msj bgtau dah balik? She replied, Biasa la..Adakah oleh kerana dia seorang MPP dan Atlet Badminton dia sangat busy hingga tak sempat nk keep in touch dengan saya..Tapi bila ada assgnmnt yg dia tak boleh nak buat baru dia contact saya..Itu pun simple and fast je..Saya betul2 tak faham apa dah jadi dengan Si Dia yg dulu..Dulu Si Dia tu x mcm ni..Sentiasa periang, peramah, manja, caring, dan mcm2 lagi dengan saya..Skrg ni sedikit demi sedikit dia berubah..Saya bukan nk berfikiran negatif atau salah sangka pada Si Dia tapi bimbang jika Si Dia telah dihasut atau di Brain Wash oleh Hamba Allah tu atau mereka ada hbgn di belakang saya..For info Hamba Allah ni juga adalah rakan saya..Apa yg menghairankan saya adalah Hamba Allah ni tak pernah menceritakan apa-apa sebelum ini even beliau dah tau saya bersama dengan Si Dia..Tetapi tiba-tiba pada suatu hari tu dia muncul dan memberi kenyataan yg memang sukar saya nk terima..Huhh..Saya dah tak tau ape nak buat lagi..Sangat2 tension oke..To Si Dia: If bu baca ni, bu sndiri tau lah kan nk buat ape kat b..Org yg memberi sinar harapan kepada kita tetibe hilang sinarnya ape jadi? Semakin lama semakin gelap lah kan..Mcm tu la keadaan hidup saya..Haish.. :'(


Kawan pulak makin lama makin la ramai..Tp skrg ni nk citer pasal best friend saya..Hahaha..Kawan baik saya ni nama dia Shaheen Sher Mahal (promote sikit) dah ada gelaran baru yang diberi oleh Fifi, Ana dan geng beliau iaitu Sheena..Sbb diorg kata si Sheena ni berjiwa lembut dan memahami perempuan walaupun dia lelaki..Haha..Borak dengann Sheena ni sama je xde beza borak dengan kawan2 perempuan diorg..Haha..Masak la kau Sheena sbb pasni diorg shopping pun ajak kau..Haha..Saya akui yg Sheena ni kadang2 saya menyampah gak sbb dia pnya story sntiasa ada je snang citer mulut dia tak penah nk dok diam..Tapi walau apa pun dia ni The Best and best friend saya sebab walau suka dan duka kitorang tempuh bersama..Dia ni baik hati orgnya n suka menolong kawan2 yg berada dalam kesusahan mahupun ada masalah..Walaupun dia sndiri ada masalah tapi dia sntiasa happy dan ceria dan tak pernah menunjukkan kesedihan atau kemarahan dia..Hanya saya yg tahu realiti kehidupan dia berdasarkan luahan perasaan dia (jangan nk bangga sangat la dekmi oii) huhu..Dia pun skrg dah agak bahagia sbb ada org yg caring dan sntiasa keep in touch ngan dia..Tp walau macam mana pn dia kata dia tak boleh lupa dengan first love dia..Sape yang tau tu diam2 suda..Haha..Kalau nak tau Shaheen ni juga seorang yg bersemangat tinggi dan berkarisma orgnya..Passion dia adalah pada movie..Cita-cita dia nk jadi film director dan saya pula minat berlakon..So, kami sekepala dalam bab ni..Dia sntiasa memberikan idea2 cerita baru yg belum pernah org buat tapi ia nya dalam simpanan kami sahaja..Tggu company kami on baru cerita tu akan dikeluarkan oke..Haha..Oke stakat ni sahaja pasal beliau..Saya ingin cerita pasal kawan baik saya lagi satu ni tapi tak boleh sebab nanti jadi kontroversi..Kang tak pasal2 saya kena tibai pulak..Hahaha.. :)


Kat MSU tak payah la citer..Makin lama makin sakit hati bila fikir pasal MSU..Sbb MSU jugak la saya tension..Arggghhhhh..Rasa macam nak quit je study and cari keja then bayar balik Ah Long bertauliah PTPTN dan kat MSU tuh..Skrg ni dalam kepala otak ni dah terbayang-bayang company saya sndiri..Bnyk org kata kena belajar dulu selok belok perniagaan sblm buka company..Lgpn bussiness ni bnyak dugaan dan halangan nya..Untung ke rugi ke sume tanggung sndiri..Risiko besar..Tu sume betul saya tak nafikan kerana saya juga bnyk pengalaman buat perniagaan kecil kecilan..Kalo kecil kecilan pn dugaan dan halangan nya sukar utk tempuh ini kan pula yg besar-besaran..Tapi kita tak tau jika kita tak mencuba kan..Rezeki tu Allah yg bagi..Buat masa ni apa yg dalam fikiran saya ialah nak cari kerja then smpan skit2 wat modal utk buka sebuah company kecil based on apa yg saya minat tak kisah la ape pun..Pastu sikit demi sikit sy nk kembangkan menjadi sebuah company besar yang mempunyai sub company berlainan bidang atau produk..Contoh: Dekmi Group..Dalam Dekmi Group tu ada Dekmi Food & Beverage, Dekmi Studio, Dekmi Design & Printing, Dekmi Production House, Dekmi Music dll..Haaa besar kan impian tu? Saya tau bukan senang nk bina empayar mcm tu..Tp saya rasa dari skrg saya kena mula sikit2 untuk smpai ke tahap itu..Saya dalam proses belajar dalam semua bidang2 berkenaan..Semoga impian saya tu tercapai..Amiiin..


Setakat ni je hasil nukilan saya utk hari ni..Hope saya ada mood lagi utk update blog ni dari masa ke semasa..Salam mesra dari saya untuk anda semua para bloggers dan pembaca sekalian..Yg baik datangnya dari Allah dan yg buruk dtg nya dari kelemahan diri saya sendiri..Sehingga bertemu lagi..Wassalam..


© All Right Reserved 2011
Segala penulisan dalam blog ini tidak boleh dicetak mahupun disalin semula dalam apa jua cara tanpa mendapat kebenaran daripada pihak penulis terlebih dahulu. Kerjasama anda amat saya hargai. Terima Kasih.