Thursday, April 7, 2011

Hari Yang Memalaskan..



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Salam Sejahtera dan Salam Muhibbah..Hahah..Bertemu lagi kita dalam entri kali ini yang bakal mengisahkan aktiviti sepanjang semalam..Hehe..Nak update semalam tak larat pulak..Haha..So ape kabar anda semua hari ni? Hahah..Aku harap sume sihat walafiat dan ceria2 selalu hendaknya..Hahaha.. :)

Bermula nya kisah dari sahabat aku tidur kat umah aku..Hahaha..Tido lambat tapi bangun agak best la timing nya kul 9..Hahaha..Lepak pnya lepak dah kul 10 lbih..Tetibe mama aku suh anta dia pi kedai beli kasut skola pengawas adik aku tu..Haish..Kacau daun betul la..Hahahaha..So, aku pn anta la..Sahabat aku plak tgh main laptop aku..Ntah ape dia buat aku pn x tau..Hahahaa..Dah balik je dari beli kasut tu sahabat aku still tgh main laptop upenye buka Facebook..Hahahaha..Pastu mama aku ajak aku dgn sahabat aku tu makan..

Dah lepas makan sume aku pn naik atas balik lepak dalam bilik..Sahabat aku pun follow..Aku terbaring lagi atas katil tu..Org ckp pas makan xleh baring, aku plak bleh bantai baring je..Hahaha..Terbaik la..Terasa amat malas utk bergerak time tu..Sebenarnya planning nak pegi main badminton ptg tu..Tapi semua mcm ada hal je..So, kira mcm x jd la tu..Tu yang aku malas nk pegi mana2..Lagipun rumah aku tu betul2 dah jadi "HEAVEN OF SLEEPING"..Hahaha..Sahabat aku pn cakap mcm tu..Hahahaha..Tapi oleh kerana sorang sahabat perempuan ni tgh tggu kat Shah Alam, kitorang gagah kan jugak diri pegi Shah Alam tempat biasa Perdana..Motif??? Hahaha..Sahabat aku dtg semata-mata nak amik notes Bussiness Mangement..OK la tu daripada takde motif langsung..Hahaha..Tapi memang aku terasa la penat and letih giler time tu..

Pastu sahabat aku yg laki ngan pompuan ni tadi pegi Giant..Aku plak melayan laptop..Bajet study utk kuiz hari ni, tapi satu ape aku baca pn aku x ingat n tak tau..Hahaha..Pastu diorg dtg balik..Lepak la kejap..Then sahabat perempuan aku ni nak balik umah..So, tinggal la aku dgn sahabat lelaki aku ni..Hahaha..Borak pnya borak smpai kul 6 lebih kot kalo x silap..Naik bas 9A terus pegi Klang..Sambil tu bermesej mesej dgn awek tersayang..Hehehe..Time tu dia x berapa nk busy so bleh la mesej..Hahaha..Suka nya hati.. :) Smpai Klang lepak lagi kat Hasilath..Sesi bergossip pn bermula..Boring lepak kt Hasilath, kitorang pn blah pegi kat tmpt open air..Lepak kat dataran bndar Klang tu..Hahaha..Gossip diteruskan..Sambil memasang impian dan azam serta cita2 yang tinggi masing2..Hahaha..Tak lama lepas tu kami pn pulang ke rumah masing2..

Aku balik je mcm biasa mndi mnda and watsoeva pastu turun makan..Hehehe..Lapo la katekan..Awek tersayang mcm biasa penat la agaknya tu..Langsung x balas mesej aku..Hahaha..Boring2 makan smbil tgk tv..Pastu dah abis mkn trus je naik atas buka laptop open FB..Smbil buka blog aku..Hahaha..At least ada la lagu..Sementara tu nk promote la jugak FRENZY FM..Hahaha..Ni online pnya radio yg sentiasa memutarkan lagu terbaikkk dari ladang..Hahaha..Cara2 nk amik radio ni, bleh cari frenzy fm kat google search bar belah kanan atas blog aku ni..hahaha..Ok sambung balik, bajet malam tu aku nak study tapi sume aku baca x masuk otak..Rasa dah ngantuk aku pn tertidur..Hahaha..

Sehingga bertemu lagi di nukilan akan datang..Hahaha..Wassalam.. :)

Wednesday, April 6, 2011

Jawapan Tak Masuk Akal..



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Hahaha..Hari ni aku tak sempat nak buat 2 kali entri mcm selalu..Oleh sebab yang tidak dapat dielakkan..Hehe..Tapi jangan risau..Sebab ni aku dah update..Korang kompem dapat baca lagi entri aku..Sebab aku dah bosan dengan FACEBOOK..Hahaha..Kali ni aku kena update sehari suntuk pnya aktiviti sepanjang hari ni..Hahaha..

Al-Kisahnya bermula pada pagi tadi..Bangun lambat..Sebab pagi takdak kelas..Hehe..Bangun je mcm biasa mandi manda pastu bersiap sedia bajet nak pegi kolej..Tapi mama plak ajak pegi farmasi and hantar jahit tepi..Aku pun hantar mama aku..Dia beli appeton kat farmasi then pegi hantar jahit tepi..Aku plak hantar gambar untuk lesen L kereta..Hahaha..Dalam esok ke lusa siap la tu..Hehe..Pastu beli makanan tgh hari then balik rumah..Makan2 jap pastu aku bersiap utk kali kedua sbb nak pegi kolej..

Naik je bas meru mcm biasa terlelap jap..Tau2 dah smpai Klang..Hahaha..Pastu aku amik bas KL pegi MSU..Dalam bas tu pasang citer Mr.Bean plak..Aku pun layan..Tapi mata asyik pandang luar..Sbb takut terlepas kang smpai ke KL plak aku..Hahaha..Turun je dari bas aku jalan nk pegi MSU tapi sempat aku singgah Ali Les Copaque jap..Tgk2 ada plak mmber aku si Safwan and Kugan..Hahaha..Lepak la kejap..Pastu aku gerak dlu pegi MSU pasal kelas kul 2..Sampai2 je kat MSU aku terus bergegas ke klas sbb aku tau dah agak lambat..

Smpai kelas je pntu depan dah pun berkunci..Terpaksa ikut pntu blakang..Hahaha..Lecturer tgh mengajar plak tu..Aku masuk je pastu trus blajar cam biasa..Tak lama plak kugan, safwan dan shaleeda smpai..Shaleeda duk kat sebelah aku plak..Adehhh..Awek cun duk sebelah la pulak..Hahaha..Aku dah la tengah panas aku pun amik buku tu kipas2 ler pasal dah panas sangat..Aircond plak mcm x wujud je..Haish..Kipas pnya kipas tgn dah lenguh..Perlahan la skit aku kipas..Tetiba si shaleeda ni bersuara "weyh kipas la kuat skit, panas la"..Hahahahaha..Dalam hati aku ckp "aku pun panas ler cik adik, tapi tangan tengah lenguh xleh nk laju sangat"..Hahahahahaha..Aku pun cakap la kat dia smbil snyum "hahah yela2"..Hahahaha..Pastu aku pn fokus la kat lecturer tu..Smbil tu salin notes kat depan..Aku ni kan jenis malas nak amik kat e-klas so aku salin je la..Mampos la org nk ckp ape pun aku tetap malas nak download..Langsung aku tak hirau gadis sunti kat sebelah aku tu..Lagipun aku xde topik nak borak..Tambahan plak lecturer tu da la mata tajam nak mampuih..Apa org buat semua dia nmpk..Hahaha..Bagus la tu peka..Hahahaha..Si Shaleeda tu plak aku usha gak dia sambil salin sambil mesej..Mesej pakwe ke kawan ke Wallahualam..Hahaha..Aku borak2 jugak la skit dgn Syahidan..Hahah..Tapi hari ni aku agak memalukan diri sendiri..Hahaha..Sebab ada soalan lecturer aku tnya tu jawapan aku bagi memang sangat bodoh..Hahaha..Dia tnya: Who will present bla bla to manager and other staff? Aku jawab kerani @ clerk..Hahahaha..Bodoh kan..Haaaa..Ramai dah kata "memang bodoh pun"..Hahaha..Lecturer pn apa lagi amik kesempatan la perli..Hahaha..KERANI??????? Ada ke kerani..Klulusan pn takat SPM je mcm mane nak present..Wah tak pasal2 kerani dipandang rendah hari ni kerana AKU..Hahahaha..Pastu kelas pn habisss..

Then hari ni tak lepak Perdana sebab rasa mcm malas je nak lepak sana..Lagipun sahabat aku yang perempuan ni nak terus balik..Hahaha..So, aku dgn sahabat (lelaki) aku balik..Sebelum tu aku sempat singgah kat stall burger..Ape lagi makan burger la..Ayam Special menjadi pilihan..Sementara tu jmpa plak Bad, Sayuti dgn Am..Borak2 la dengan mereka jap sambil tggu burger siap..Hahaha..Dah siap tu aku mnta diri nak blah..Lepak kat Hang Out cafe..Makan sambil borak2 dan sesi bergossip lagi..Hahaha..Dgr dari cerita sahabat aku mcm diorang tak nak amik aku dalam group diorang je utk assignment bussiness management tu nnt..Hahahaha..Apa pun aku redha je..Hahaha..Aku tak kisah pun dengan sape asalkan aku kenal org2 dlm group aku tu..Hahaha..Pas dah abis makan sume aku dgn sahabat aku pun chow pegi Esso then seberang utk tnggu bas KL ke Klang..Tak lama bas pn sampai..Naik2 je mcm biasa dah penuh..Sbb time tu balik kerja..So, belambak mcm ikan sardin la dlm bas tu..Hahahaah..

Smpai Klang je lepak lagi kejap..Hahaha..Pastu aku ckp kat sahabat aku..Eh esok cuti, xnk stay rumah aku ke? Dia plak: Ko slalu bgtau last minit kan..Hahaha..Aku hnya tersenyum..Pastu setelah puas berfikir dia kata ok la..Hahahaha..Nada terpaksa tu aku tau..Hahahaha..Kami pn cepat2 melangkah kaki ke tempat bas Meru then naik..Bas tu plak mcm lahanat..Aircond bocor kot..Air dia smpai kuar2..Kena kat seat basah..Pastu menitik nitik kat baju aku..Hahaha..Nsib air aircond..Kalu air lain, aku dah lebih rela berdiri..Sbb time tu agak penuh la bas tu..Jalan je mcm biasa aku sempat terlelap jap..Hahaha..

Sampai je Petronas, kami pn turun..Pastu menyeberang then pi topup jap..Mcm cilake, tak masuk2 plak..Esok aku nak pegi kedai tu balik..Siot tol..Hahah..Kena la topup lagi skali sbb emergency time tu..Kali ni pegi 7eleven..Aku sorang je sbb time tu kami lepak kat Deen Meru..So, sahabat aku tinggal je kat Deen Meru tu jaga barang2..Haahahaha..Masa kat Deen Meru tu tetibe awek tersayang call..Mcm biasa la borak pakwe makwe..Hahaha..Dia ckp la nnt balik nak shopping la dgn aku n bla bla bla..Aku memang tggu je..Hehe..Pastu aku dgn dia pn bermesej mesej la..Hahaha..Pastu kami pun balik..Tapi tak balik umah aku lagi..Aku terus pegi umah mmber..Lepak sana pulakk..Hahahaha..Yang bestnya, sahabat aku yang kepoh tu terus snyap seribu bahasa..Hahaha..Aku pn pelik kenapa..Hahahaha..Katanya takde topik and mengantuk..Hahahaha..Aku pun saje kenakan dia nak kasi tido lambat..Hahahah..Lepak pnya lepak aku tnya mmber aku "open dapur" malam ni tak? Hahahaha..Dia kata suka hati..Hahaha..Open Dapur = Shisha..Hahaha..Mmber aku suh beli arang..Aku pn cari lah satu meru..Tapi takde lah plak yg jenis batang tu..Hahaha..Ada gak rembat kat stall yg jual ayam golek kat situ tapi tu bukan arang..Tu kayu biasa..Hahaha..Hampeh..Aku balik je dari cari arang tgk2 dapur dah ready..Guna arang stok lama la tu..Arang tu dah tak berapa elok sebab cepat patah..Hahah..Aku pun layan je la yg ada tu..Ok je..Hahahaha..Sahabat aku dah syok tido..Hahaha..Tapi kejap je pasal bnyk nyamuk tu yg dia bnyk kali tejaga..Hahaha..Cian aku tgk dia..FYI, time tu kul 1 lebih pagi tadi..Hahaha..Memang sronok la..Mmber aku pn tak larat dah..Kesimpulannya aku layan sorang..Smpai kul 2 lebih..Hahahha..

Habis je shisha, kami pn balik ke rumah..Hahaha..Dah ngantuk betul sahabat aku ni..Hahahah..Balik je terus landing atas toto ni haaa..Hahaah..Aku plak...Haaaaa ni haaa tgh berblogging..Hahaha..Jap lagi nak tido la ni..Hahahah..Tapi overall aku puas hati la jugak dapat bawak sahabat aku tgk life aku kalau sangat membosan kan xde ape nak buat..Lepak and shisha kat umah mmber..Heheh..Jahat kan aku??? Sebenarnya bukan jahat sangat pun kan..Cuma ia wasting time je la..Tapi aku peduli apa..Aku nak feel gak mcm mana kehidupan semua orang..Kalu kita tak cuba, kita mana tau kan..Asyik nak cakap "eh org mcm ni jahat la, org mcm tu xde life la, org mcm ni tak elok la, org mcm tu sampah masyarakat la"..Adoi..Cakap2 gitu anda pernah ke rasa dan hayati mcm mana hidup diorang? Tau ke apa problem diorang? Haaa..Memang la tak dinafikan ada segelintir yang bermasalah punca pada diri sendiri..Tapi kalo berpunca dari orang lain mcm mana plak? Hahaha..Bagi diorang cara nak release kan stress dan tension mcm tu..Tak leh nak watpe la..Tapi sdikit sbnyk bleh la gak ilang kan tension..Lepak2 hoo haa hoo haa smbil menikmati angin malam dan shisha..Chill out bersama mmber2..Huhu..

OK, cukup sampai di sini story utk hari ni..Hehehe..Sehingga bertemu lagi pada entri yang akan datang..Hahaha..Wassalam.. :)

Tuesday, April 5, 2011

Agak Annoying..


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Salam Sejahtera dan Selamat Malam..Bertemu lagi dalam blog Nukilan Dekmi..Kepada para pembaca diharapkan tak bosan membaca hasil nukilan dalam blog ini.. :)

Cerita dimulakan dengan setelah 2 jam lebih menunggu untuk kelas pukul 2 di Ali Les Copaque tu..Sampai aku dah tak tahan lagi nak tunggu kat situ aku pun angkat kaki blah dari situ..Sampai je kat MSU aku terus menuju ke kelas..Subject Bussiness Management..Aku dtg pun agak awal..So, lecturer pun belum masuk lagi..Aku lepak dlu kat luar tangga sebelah kelas tu..Sambil menikmati angin bertiup sepoi2 bahasa ditemani hujan lebat di kala petang..Memang mengasyikkan hingga aku tak sedar yang time tu aku ada kelas..Hahaha..Tersedar je dari lamunan jauh aku pun berjalan semula menuju ke kelas..Smpai je kelas alangkah terkejutnya aku tengok..Dah berlambak manusia kat dalam kelas tu..Tapi nsib bek lecturer belum sampai lagi..Aku pun lepak je sorang2 kat belakang..

Tak lama kemudian lecturer pun sampai..Mcm biasa la dia wat perangai kerek dia tu..Ikut kan je la..Hahaha..Pastu start belajar..Time belajar banyak la target dia nak tnya soalan..Yang x dapat jawab tu mcm biasa la kena perli, sarcasam dan sebagainya..Ntah pape la..Hah..Ini dia!!!! Ini dia!!!!! Part yang aku tak boleh blah dalam kelas tadi..Memang aku rasa ANNOYING giler dengan lecturer tu.."OK class, semua notes dan assignment nanti saya akan upload dalam e-klas..Nnt awk semua print dan bawak dtg dlm kelas ok..Kalau tak nanti takde notes la awk nk refer dalam kelas"..WHAT THE FISH!!!!!! Dia ingat smua student tu boleh access dalam e-klas ke ape..Rajin plak diorang nak request sbject dalam tu..Lebih baik kau print and suh one of the student fotostat before the lesson start..Kan semua boleh dapat..Ni esok aku kompem ramai yang takde notes tu..Termasuk la aku..Atau bagi kat dalam pendrive student ke..Kalao semua nak masuk dalam e-klas susah la..Da la system e-klas tu membosankan..Haish..Mungkin bagi korang tak kisah..Tapi bagi aku ANNOYING ok..Biasa la kita rambut sama hitam, hati lain2 kan..

Lepas habis je kelas tu aku terus balik..Sebab mama aku dah pesan suh balik awal nak beli baju and kasut pengawas utk adik aku..Mcm biasa aku naik bas KL..Dpt plak bas ekspress Seranas tu besau..Huhu..Tgh2 berdiri tu aku layan la citer kat TV dalam bas tu..Pastu aku fokus betul2 rupanya citer yang aku dah tgk tu..SIRUTHAI..Pelakon dia Tamanna..Inspector Pandian..Hahahaha..Aku pun layan la smpai citer tu abis..Hahahaa..Seronok..Pastu balik je Meru, nsib bas kosong lagi..Bleh la aku duduk..Then mcm biasa la terlelap jap smpai Meru..Dah smpai Meru pastikan jangan terlelap nnt terlepas simpang memang kena kaw2 dgn driver bas tu..Hahaha..(da bnyk kali kena)..hahahah..Sampai je kat Petronas Meru aku pn turun..Pastu mcm biasa la lintas nak pegi seberang..Then teruskan lagi perjalanan sambil menikmati Cendol Aiskrim yg aku beli sblm memulakan perjalanan tadi..Jalan hari ni clear..Anjing2 puaka tu ntah mana diorang pegi..Tapi lagi bagus utk aku jalan..Hahaha..Kalau tak sibuk je nak main kejar2 dengan aku..Hahaha..Pastu smpai la aku di rumah..

Sampai2 je mama terus cakap, takyah pegi beli baju..Mama dah pegi beli dengan Achik Lela (jiran) tadi..Adoiiiii..Buat penat je aku balik awal..Tapi, mama aku cakap kena pegi gak kedai sebab nak beli kasut hitam..Tapi kena tnggu adik aku balik dlu..Hati aku pun berbunga bunga nak bejalan..Haha..Pastu setelah lama menunggu akhirnya adik aku pun balik..Mama terus mengajak aku keluar..Tapi dihalang adik aku..Adik aku tak nak beli lagi katanya..Sebab minggu depan baru pakai..WHAT THE FISH!!!!!! Alangkah menyirap nya aku..Haish..

Pastu smbil aku berFB tu awek kesayangan mesej..Dia tetibe tnya PROMEDIA tu katner? Aku dengan selamba yaya nya cakap la xtaw..Then kesian punya pasal aku cari la bagai nak giler gak la pe bnda promedia tu..Cari pnya cari tu syarikat menyediakan khidmat videographer la, photographer la and watsoever..Gaya nmpk professional..Alamat dia kat Jalan Bowling Padang kat Shah Alam Seksyen 13..Aku tau la tmpatnya..Rupa2 nya adik dia hantar resume kat situ nak apply praktikal kat situ..Sedar tak sedar Maghrib pn melabuhkan tirai..Aku sempat berpesan kat awek aku suh mesej lg nnt..Dia kata ok..Pas mndi mnda and solat sume aku pn tnggu la Si Dia mesej smbil berFB and cari info sikit2 pasal assignment aku..Lama jugak aku tnggu, last2 aku yang mesej..Dia kata dia tgh buat assignment..Hurmm busy la tu..Takpe la..Aku pun teruskan berFB dan mencari info..

Kemudian aku dah rasa bosan, maka terhasil la sebuah lagi entri dalam blog ni..Hahaha..Ok lah sehingga bertemu lagi di entri akan datang..Hehe..Wassalam.. :)

Monday, April 4, 2011

Hidup Berdikari..

~ ASSALAMUALAIKUM ~

Bertemu kembali kita dalam rancangan Dekmi..Wakaka..Saje je bergurau senda..Semoga para pembaca semua ceria hari ni..Hehehe..Tido yang amat nyenyak (tido mati) pagi tadi sampai tak sedar waktu dah menunjukkan pukul 7..Dengan sepantas kilat ku mencapai tuala dan mcm biasa la mndi mnda n watsoeva pastu terus je bersiap nak ke kolej..Sarapan Spaghetti hari ni..Ntah mimpi ape mama masak bnda alah tu..Kenyang tak kenyang gak la aku bedal kan..Hahaha..Pastu pegi kelas ayah hantar..Sesaknya la trafik..Agaknya bila la jalan raya ni nak lengang eh..Hahahaha..

Masa naik tangga nak pegi kelas, terjumpa lak lecturer..Dia kata: Suh kawan2 tggu, kelas belum buka sbb technician tak datang lagi..Aku kata: Oraite..Dalam hati berbicara: Apa la technician ni datang lembap..Lecturer yang datang awal tu kesian tau tak nak menunggu awak datang semata-mata nak BUKA PINTU KELAS..Haiyaa..Patutnya bagi la kunci kat lecturer kan senang..Adohai..Sambil tunggu tu aku borak2 dengan classmate aku jap..Bergurau senda di pagi hari..Hahaha..Sambil tu suh gak la sahabat2 aku ni datang kolej..Malas plak nak datang sorang2..Hahaha..

Bila dah buka je aku dgn lecturer pun masuk dalam kelas..Lecturer tnya: Yang lain mana? Aku jawab je la ntah la miss..Saya pun x tau..Lecturer pun mengeluh sendirian..Hahaha..Aku duk tempat paling depan skali dalam kelas tu..Tak lama pastu classmate aku sampai and masuk dalam kelas..Tapi kelibat batang hidung sahabat aku langsung tak nampak..Hahahaha..Mungkin kah mereka tak datang? Tapi mustahil sebab dia dah katakan padaku yang dia nak datang..Hahaha..

Kemudian sesi pembelajaran pun dimulakan..Task untuk assignment telah pun diberikan tadi..Bukan tu je, untuk project pun dia dah kasi tau..HAhaha..Advanced tuuu..Project kami kena buat Interactive Resume..Haaa amik kaw..Selalu orang buat resume typing2 je guna MICROSOFT WORD..Ni aku punya project kena buat mcm personal website guna ADOBE FLASH tuuu..Terbaikkk la..Aku tak penah plak nak explore bnda tu..Tak tau pun bleh wat website..Hahahaha..Dan yang lebih baik nya lagi kitorang kena buat EXPLORE SENDIRI mcm mana nak buat bnda alah tu..Haaaa..Takpe la, memandang mood tengah rajin, aku redha je..Wakakakaka..

Tak lama lepas tu sampai la sahabat aku ni..Dia bersama-sama dengan sorang lagi sahabat perempuan ku..Huhu..Ingat nak duk sebelah aku, tapi hampeh..Diorang duk tempat lain..Hahahaha..Dalam hati aku berkata: Hahahaha..Serupa aku datang sorang je..Redha je la..Hahahaa..Biarlah, asalkan diorang gembira..Hahaha..Sudahnya sampai habis kelas la aku duk sensorang kat depan tu..Hahaha..

Pastu aku pegi akaun department, ingatkan nak minta surat kebenaran utk bayar installment sbjek yang fail aritu sem depan..Skali tengok ramai la pulek..Segan pulak rasanya..Tambahan pulak aku tak tau mcm mana prosedurnya..Amik keputusan blah dari situ..Sahabat aku sume dah ada kat FISE pnya Office..Nak tnya mcm2 kat Head Of Department tu..Last2 aku pun follow gak pegi sana..Pas dah habis sume diorg lepak kat U-Cafe..Aku memang anti dgn U-Cafe tu tak tau la kenapa..Dah jadi mcm nightmare nak pegi situ..Mybe sbb dia mahal and tak sesuai dgn citarasa aku yang lebih suka OPEN AIR agaknya..Aku pun blah je malas nk lepak situ..Pegi TESCO EXTRA kat bhgian ATM Machine tu..Ingat nak kuarkan duit baju ahli2 Kelab Wawasan tu kat Maybank pnya ATM..Dah sampai situ aku open la wallet aku nak amik card..Macam cibai kad Maybank tu xde dalam wallet..Dah sah la aku tinggal kat umah..Dah la nak buat online banking tak boleh skrg ni..Sebab kad tu kad baru so, aku tak aktifkan lagi kat ATM utk penggunaan online banking..FUCK..Abis la mengamuk lagi diorang kat aku..Hope korang sabar eh..Duit tu x lari ke mana..Akhirnya hala tuju ku kini ke Ali Les Copaque..Sehingga lah kelas pukul 2 petang nanti..Sahabat aku semua ada presentation so, aku sorang2 lagi..Skrg aku kena lebih bergerak solo..Tak bleh nak harap orang lagi..Kena belajar berdikari..Tu sahabat aku bagitau aku la..Dan tu pun salah satu gossip utk aku gak..Hahaha..Korang mst dapat tau kan ape yang mereka gossip pasal aku..Hahaha..Anyway, Good Luck pada semua yang buat presentation final project diorang hari ni..Semoga korang dapat present dgn elok and enjoy that moment..Hahaha..

Baik lah..Cukup setakat ini sahaja coretan utk hari ini..Hope korang semua enjoy berblogging sambil membaca blog..Hahaha..Sehingga bertemu lagi..Wassalam..

Kurang Pandai, Bukan Bodoh..

~ ASSALAMUALAIKUM ~

Di pagi yang dingin begini patutnya rasa sejuk, tapi dalam bilik aku rasa panas..Sebab, aku tak buka tingkap..Haha..Nak buka tak boleh..Nanti banyak pula nyamuk masuk..Bukan nyamuk je, serangga pun masuk..Hahaha..Time begini terasa nak blog lagi..OK..Story dia mcm ni..

Bersambung dari pagi semalam aku lepas kelas je duk kat Apartment Perdana tu sambil buat kerja..Sahabat aku  buat kerja utk final project presentation diorang, aku pulak research sikit2 pasal website dan sambil tu berFB..Aku tgk status Hamba Allah ni..Dia tulis: Ape perasaan korang bile berkongsi kekasih? Haha..Haha..dan HAHA lagi..Mesti la marah, tension, sakit hati dan sebagainya..Tnya soalan mcm tu apa motif doe? Sungguh ku tak memahaminya..Dah yang nak berkongsi tu watpe..Kalau dah suka nape tak cakap terus terang..If perempuan tu tak suke, GET LOST la brader..Kalu perempuan tu suke, AMIK JE LA brader..Takkan ko nak berkongsi kekasih sampai ke jinjang pelamin kot..Apa ke bijak betul la..Yang perempuan pun kalo dah lama kenal tak kan la tak tau beza mana permata dan yang mana kaca..Pilih salah satu, bukan dua2 skali..Tamak haloba betul..Nak lahirkan anak pun nanti sorang je mak n sorang je bapak..Haih..Apa jenis soalan pun aku tak tau..Sambil tu muka aku masih masam mencuka..Nak kata bad mood tak sangat la..Maybe ada la sikit..

Sampai dah agak lewat petang tu aku dengan sahabat aku pun pulang ke rumah masing-masing..Tunggu pnya tunggu sampai lah bas yang dinantikan..Naik je, terus duduk menghilangkan penat..Sempat lagi bergossip tu..Hahaha..Lumrah dunia, orang cakap2 belakang ni biasa la..Aku tau semua apa yang orang cakap2 belakang pasal aku..Pasal orang lain pun ada..Haha..Aku tak amik port sangat pun..Memang pedih gak telinga ini mendengarnya tapi chill la, xkn kita x pernah mengumpat kot..Ni kena kat btg idung sndiri redha je la..Hahaha..At least boleh buang yang keruh dan amik yang jernih..Haha..Apa pun semua tu aku amik sebagai asam garam dalam kehidupan..Baru kita tau sape kawan n sape lawan..Haha..Lepas je sesi bergossip tu aku dgn sahabat aku terlena..Bila bangun je dah sampai tempat yang dituju..Rasa kejap sangat plak kami tido..Hahaha..

Sebelum bergerak balik tu sempat lagi bermakan makan dan berminum minum kat kedai makan berhampiran situ..Kali ni nak rasa tempat lain..Ayik2 mamak Hasilath tu je..Kali ni kat kedai Indonesia berhampiran situ jugak..Megi Goreng dgn Nescafe Ais menjadi menu pilihan aku..Hahaha..Awek yang amik order tu boleh tahan..Haha..Tapi setia pnya pasal, pompuan bogel depan aku pun aku tak terpikat..Cuma pandang je la..Rezeki kan..Hahaha..Sahabat aku makan nasi biasa dengan lauk ape ntah pastu air teh tarik..Skali bill datang daaa..Nak tau berapa kena??? Haaa..RM13.50..Aku punya kena RM6.50, sahabat aku RM7.00..Nasib baik Megi Goreng kau boleh tahan sedap..Tapi bila fikir balik mcm tak munasabah harga tu..Haish..Takpe la..Bnyk lagi tempat tak teroka..Pasni kedai lain pulak..Hahaha..Ikhlas.. :)

Pas mkn tu kitorang lepak jap borak2 dan bergossip lagi..Haha..Pastu telefon sahabat aku bunyi..Tanda suh balik ler tu..Hahaha..Then kitorg pun balik umah masing2..Naik bas je awek dah mesej..Mcm biasa la mesej pakwe makwe kan..Hahaha..Smbil tu mesej ayah aku suh amik kat Pekan Meru tu..Malas nk jalan kaki redah anjing celake kat area jalan nak balik tu..Hari2 kalao boleh nak kejar aku..Ntah apa dia nampak kat aku ni agaknya..Haish..Da smpai pekan tu ayah aku suh pegi beli mentol sbb lampu depan aku x nyala..Ada ke suh pegi kat kedai Car Accessories..Aku dah ckp xde, dia kata ada..Tak pasal2 da kena ngan apek tu..Apek tu ckp: Haiyaaa moto punye cari kedai moto la, cari kedai kerete wat ape lorh..Hampeh pnya apek kena kan aku..Hahaha..Dah aku lari balik kuar pegi kedai moto n nsib bek lum tutup abis..Dapat la jugak beli..Hahaha..Aku nmpk masa kuar kedai apek tu ayah aku snyum je..Haish..Hahaha..Sabau aje la..Hahaha..

Pastu balik2 je mndi and watsoever..Pastu sambung lagi mesej dgn awek tersayang..Dlm kul 10 lebih je dia da lelap..Biasa la tu orang busy memang mcm tu..Kalo x tido awal nnt dia xleh bngun pagi and x cukop rest..Aku kan lebih memahami dia drpd korang..Hahaha..Ntah dia tido ke tak aku mana la nk tau kan..Aku bagi je mesej kat dia..Aku bagi pasal status Hamba Allah tu kat dia dan aku komen la skit2 pasal status tu..Mesej je walaupun dia tak reply..Mcm la dia x baca mesej tu bila dia bangun..Hahaha..Bak kata orang kekasih ni kadang2 perlu di uji dari segi mental dan fizikal..So, aku nak uji dia la tu..Mana la tau dia berjaya lepas ujian tu..Aku gak yang untung..Hahaha..

Pastu lepak2 je atas katil aku mengelamun sorang2..Mengenangkan segala masalah yang aku hadapi..Sukarnya nak aku terima dan aku nak settle kan masalah tu..Lalu dalam hati aku berdoa pada Allah agar dipermudahkan segala urusan ku dan berikan jalan kepada masalah yang membelenggu diriku..Sambil tu ntah dari mana datang idea nak curi kabel internet dalam bilik ayah tu amik bawak masuk bilik aku..So, bleh la aku online FB..Dan terhasil la entri dalam blog ini juga berkat kerajinan aku..Hahaha..Then kantoi dgn ayah aku..Dia tnya: Aik, camne kable ni bleh berpindah bilik? Hahaha..Aku tersenyum dan tersengih je..Ayah aku pun snyum balik..Mama aku plak dah gelak2..Hahaha..NICE DEKMI NICE!!!! Hahaha..

Ok lah smpai di sini saje hasil nukilan utk hari ni..Semoga hari esk ada lagi idea utk menulis entri..Sehingga bertemu lagi..Wassalam..

Sunday, April 3, 2011

Penjelasan Diperlukan..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Hari ni rasa nak berblogging la pulak..Huhu..Pagi tadi datang awal giler kul 7 lebih dah sampai Ali Les Copaque..Tggu sahabat aku dtg mcm org bijak je kat situ..Sambil tggu sambil buat assignment lama yang aku tak siap lagi..Pastu email kat Head of Department..Patutnya lama dah kena hantar, busy punya pasal aku hantar paling lambat kot..Hahaha..Nasib baik dia baik, kalau tak da lama kena reject..Haiyaa..Lain kali aku xnk hantar lambat lagi la sume assignment..


Pastu pukul 10 masuk kelas..Muka aku masam mencuka je hari ni..Tak tau apa sebenarnya yg berlaku kat diri aku..Apa yang sebenarnya aku fikirkan pun aku tak tau..Macam-macam perkara aku fikirkan..Ada simple presentation tadi..Aku tibai je apa bnda ntah aku pn tak tau..Nasib bek ada mmber2 backup..Bleh la gak aku present..Thanks sahabat.. :)


Hari ni dah masuk mnggu kedua aku belum register subjek lagi..Aku ingat nak pegi akaun department mnta tangguh bayar la..Haish..Sem ni belum masyuk lagi la..Huhu..Yg aku fikir lagi pasal awek aku tu..Mesej tak, call tak ape pun tak aku pun tak tau ape dia buat ntah skrg ni..Aku pun sometimes aku stalker gak page Hamba Allah tu..Dah status dia kuar kat Wall aku..Aku tgk kan je la..Kadang2 aku reply gak apa yg dia type kat wall dia tu..Tapi aku reply balik kat wall aku..


Kalau dia tgh kapel dgn awek aku skrg ni, apa salah dia mengaku kan? Yang buat aku marah and tension citer sume macam keling..Tanya org ni dia cakap lain, tanya yg sorg lagi dia ckp tak kapel..Jangan nak menipu aku boleh tak? Kalu ikut hati aku dua2 aku sembelih nnt..Jangan cuba nak tipu aku..Once aku dah kena tipu memang masak la korang..Tak kisah la nk kapel pun, tapi bagitau la aku..Memang Hamba Allah tu dah bagitau aku dlu dia suke kat awek aku tapi awek aku kata dia x kapel pun dengan Hamba Allah tu..Ape ni? Sandiwara apa lagi nak main dengan aku ni..Mengaku depan2 aku please..Jangan buat aku tertanya-tanya..Jangan jadi pengecut nak main belakang parang je..Pukimak la ini orang..


Semalam aku paksa dia mesej aku baru dia nk mesej..Alasan dia penat la ape la..Org lain pun sibuk gak tapi xde la sesibuk dia..Bijak menguruskan masa..Aku betul2 tak paham apa situasi yang sedang berlaku skrg ni..Kalu nak GAME aku, aku boleh je join..Jangan sampai korang pulak yang GAME OVER!!!!! Citer kat aku terus terang senang..Tak payah aku nak pening kepala pasal ni..Cibai la ini org sume..Kang aku tetibe tetak kepala ko cakap aku tak tau citer pape..Dah kau xnk citer secara jelas..Mana aku nak tau status korang cibai..FUCK la korang..SUKE ckp SUKE..KAPEL ckp KAPEL abis cerita..Tak payah nak bersandiwara sangat faham!!!!!!! MOTHERFUCKER!!!!!!!!!!!!!!


Haih..Dah aku nak sambung wat apa yang patut..Chow..Sehingga bertemu lagi..Bye..