Tuesday, April 5, 2011

Agak Annoying..


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Salam Sejahtera dan Selamat Malam..Bertemu lagi dalam blog Nukilan Dekmi..Kepada para pembaca diharapkan tak bosan membaca hasil nukilan dalam blog ini.. :)

Cerita dimulakan dengan setelah 2 jam lebih menunggu untuk kelas pukul 2 di Ali Les Copaque tu..Sampai aku dah tak tahan lagi nak tunggu kat situ aku pun angkat kaki blah dari situ..Sampai je kat MSU aku terus menuju ke kelas..Subject Bussiness Management..Aku dtg pun agak awal..So, lecturer pun belum masuk lagi..Aku lepak dlu kat luar tangga sebelah kelas tu..Sambil menikmati angin bertiup sepoi2 bahasa ditemani hujan lebat di kala petang..Memang mengasyikkan hingga aku tak sedar yang time tu aku ada kelas..Hahaha..Tersedar je dari lamunan jauh aku pun berjalan semula menuju ke kelas..Smpai je kelas alangkah terkejutnya aku tengok..Dah berlambak manusia kat dalam kelas tu..Tapi nsib bek lecturer belum sampai lagi..Aku pun lepak je sorang2 kat belakang..

Tak lama kemudian lecturer pun sampai..Mcm biasa la dia wat perangai kerek dia tu..Ikut kan je la..Hahaha..Pastu start belajar..Time belajar banyak la target dia nak tnya soalan..Yang x dapat jawab tu mcm biasa la kena perli, sarcasam dan sebagainya..Ntah pape la..Hah..Ini dia!!!! Ini dia!!!!! Part yang aku tak boleh blah dalam kelas tadi..Memang aku rasa ANNOYING giler dengan lecturer tu.."OK class, semua notes dan assignment nanti saya akan upload dalam e-klas..Nnt awk semua print dan bawak dtg dlm kelas ok..Kalau tak nanti takde notes la awk nk refer dalam kelas"..WHAT THE FISH!!!!!! Dia ingat smua student tu boleh access dalam e-klas ke ape..Rajin plak diorang nak request sbject dalam tu..Lebih baik kau print and suh one of the student fotostat before the lesson start..Kan semua boleh dapat..Ni esok aku kompem ramai yang takde notes tu..Termasuk la aku..Atau bagi kat dalam pendrive student ke..Kalao semua nak masuk dalam e-klas susah la..Da la system e-klas tu membosankan..Haish..Mungkin bagi korang tak kisah..Tapi bagi aku ANNOYING ok..Biasa la kita rambut sama hitam, hati lain2 kan..

Lepas habis je kelas tu aku terus balik..Sebab mama aku dah pesan suh balik awal nak beli baju and kasut pengawas utk adik aku..Mcm biasa aku naik bas KL..Dpt plak bas ekspress Seranas tu besau..Huhu..Tgh2 berdiri tu aku layan la citer kat TV dalam bas tu..Pastu aku fokus betul2 rupanya citer yang aku dah tgk tu..SIRUTHAI..Pelakon dia Tamanna..Inspector Pandian..Hahahaha..Aku pun layan la smpai citer tu abis..Hahahaa..Seronok..Pastu balik je Meru, nsib bas kosong lagi..Bleh la aku duduk..Then mcm biasa la terlelap jap smpai Meru..Dah smpai Meru pastikan jangan terlelap nnt terlepas simpang memang kena kaw2 dgn driver bas tu..Hahaha..(da bnyk kali kena)..hahahah..Sampai je kat Petronas Meru aku pn turun..Pastu mcm biasa la lintas nak pegi seberang..Then teruskan lagi perjalanan sambil menikmati Cendol Aiskrim yg aku beli sblm memulakan perjalanan tadi..Jalan hari ni clear..Anjing2 puaka tu ntah mana diorang pegi..Tapi lagi bagus utk aku jalan..Hahaha..Kalau tak sibuk je nak main kejar2 dengan aku..Hahaha..Pastu smpai la aku di rumah..

Sampai2 je mama terus cakap, takyah pegi beli baju..Mama dah pegi beli dengan Achik Lela (jiran) tadi..Adoiiiii..Buat penat je aku balik awal..Tapi, mama aku cakap kena pegi gak kedai sebab nak beli kasut hitam..Tapi kena tnggu adik aku balik dlu..Hati aku pun berbunga bunga nak bejalan..Haha..Pastu setelah lama menunggu akhirnya adik aku pun balik..Mama terus mengajak aku keluar..Tapi dihalang adik aku..Adik aku tak nak beli lagi katanya..Sebab minggu depan baru pakai..WHAT THE FISH!!!!!! Alangkah menyirap nya aku..Haish..

Pastu smbil aku berFB tu awek kesayangan mesej..Dia tetibe tnya PROMEDIA tu katner? Aku dengan selamba yaya nya cakap la xtaw..Then kesian punya pasal aku cari la bagai nak giler gak la pe bnda promedia tu..Cari pnya cari tu syarikat menyediakan khidmat videographer la, photographer la and watsoever..Gaya nmpk professional..Alamat dia kat Jalan Bowling Padang kat Shah Alam Seksyen 13..Aku tau la tmpatnya..Rupa2 nya adik dia hantar resume kat situ nak apply praktikal kat situ..Sedar tak sedar Maghrib pn melabuhkan tirai..Aku sempat berpesan kat awek aku suh mesej lg nnt..Dia kata ok..Pas mndi mnda and solat sume aku pn tnggu la Si Dia mesej smbil berFB and cari info sikit2 pasal assignment aku..Lama jugak aku tnggu, last2 aku yang mesej..Dia kata dia tgh buat assignment..Hurmm busy la tu..Takpe la..Aku pun teruskan berFB dan mencari info..

Kemudian aku dah rasa bosan, maka terhasil la sebuah lagi entri dalam blog ni..Hahaha..Ok lah sehingga bertemu lagi di entri akan datang..Hehe..Wassalam.. :)

0 ulasan: