Monday, April 4, 2011

Hidup Berdikari..

~ ASSALAMUALAIKUM ~

Bertemu kembali kita dalam rancangan Dekmi..Wakaka..Saje je bergurau senda..Semoga para pembaca semua ceria hari ni..Hehehe..Tido yang amat nyenyak (tido mati) pagi tadi sampai tak sedar waktu dah menunjukkan pukul 7..Dengan sepantas kilat ku mencapai tuala dan mcm biasa la mndi mnda n watsoeva pastu terus je bersiap nak ke kolej..Sarapan Spaghetti hari ni..Ntah mimpi ape mama masak bnda alah tu..Kenyang tak kenyang gak la aku bedal kan..Hahaha..Pastu pegi kelas ayah hantar..Sesaknya la trafik..Agaknya bila la jalan raya ni nak lengang eh..Hahahaha..

Masa naik tangga nak pegi kelas, terjumpa lak lecturer..Dia kata: Suh kawan2 tggu, kelas belum buka sbb technician tak datang lagi..Aku kata: Oraite..Dalam hati berbicara: Apa la technician ni datang lembap..Lecturer yang datang awal tu kesian tau tak nak menunggu awak datang semata-mata nak BUKA PINTU KELAS..Haiyaa..Patutnya bagi la kunci kat lecturer kan senang..Adohai..Sambil tunggu tu aku borak2 dengan classmate aku jap..Bergurau senda di pagi hari..Hahaha..Sambil tu suh gak la sahabat2 aku ni datang kolej..Malas plak nak datang sorang2..Hahaha..

Bila dah buka je aku dgn lecturer pun masuk dalam kelas..Lecturer tnya: Yang lain mana? Aku jawab je la ntah la miss..Saya pun x tau..Lecturer pun mengeluh sendirian..Hahaha..Aku duk tempat paling depan skali dalam kelas tu..Tak lama pastu classmate aku sampai and masuk dalam kelas..Tapi kelibat batang hidung sahabat aku langsung tak nampak..Hahahaha..Mungkin kah mereka tak datang? Tapi mustahil sebab dia dah katakan padaku yang dia nak datang..Hahaha..

Kemudian sesi pembelajaran pun dimulakan..Task untuk assignment telah pun diberikan tadi..Bukan tu je, untuk project pun dia dah kasi tau..HAhaha..Advanced tuuu..Project kami kena buat Interactive Resume..Haaa amik kaw..Selalu orang buat resume typing2 je guna MICROSOFT WORD..Ni aku punya project kena buat mcm personal website guna ADOBE FLASH tuuu..Terbaikkk la..Aku tak penah plak nak explore bnda tu..Tak tau pun bleh wat website..Hahahaha..Dan yang lebih baik nya lagi kitorang kena buat EXPLORE SENDIRI mcm mana nak buat bnda alah tu..Haaaa..Takpe la, memandang mood tengah rajin, aku redha je..Wakakakaka..

Tak lama lepas tu sampai la sahabat aku ni..Dia bersama-sama dengan sorang lagi sahabat perempuan ku..Huhu..Ingat nak duk sebelah aku, tapi hampeh..Diorang duk tempat lain..Hahahaha..Dalam hati aku berkata: Hahahaha..Serupa aku datang sorang je..Redha je la..Hahahaa..Biarlah, asalkan diorang gembira..Hahaha..Sudahnya sampai habis kelas la aku duk sensorang kat depan tu..Hahaha..

Pastu aku pegi akaun department, ingatkan nak minta surat kebenaran utk bayar installment sbjek yang fail aritu sem depan..Skali tengok ramai la pulek..Segan pulak rasanya..Tambahan pulak aku tak tau mcm mana prosedurnya..Amik keputusan blah dari situ..Sahabat aku sume dah ada kat FISE pnya Office..Nak tnya mcm2 kat Head Of Department tu..Last2 aku pun follow gak pegi sana..Pas dah habis sume diorg lepak kat U-Cafe..Aku memang anti dgn U-Cafe tu tak tau la kenapa..Dah jadi mcm nightmare nak pegi situ..Mybe sbb dia mahal and tak sesuai dgn citarasa aku yang lebih suka OPEN AIR agaknya..Aku pun blah je malas nk lepak situ..Pegi TESCO EXTRA kat bhgian ATM Machine tu..Ingat nak kuarkan duit baju ahli2 Kelab Wawasan tu kat Maybank pnya ATM..Dah sampai situ aku open la wallet aku nak amik card..Macam cibai kad Maybank tu xde dalam wallet..Dah sah la aku tinggal kat umah..Dah la nak buat online banking tak boleh skrg ni..Sebab kad tu kad baru so, aku tak aktifkan lagi kat ATM utk penggunaan online banking..FUCK..Abis la mengamuk lagi diorang kat aku..Hope korang sabar eh..Duit tu x lari ke mana..Akhirnya hala tuju ku kini ke Ali Les Copaque..Sehingga lah kelas pukul 2 petang nanti..Sahabat aku semua ada presentation so, aku sorang2 lagi..Skrg aku kena lebih bergerak solo..Tak bleh nak harap orang lagi..Kena belajar berdikari..Tu sahabat aku bagitau aku la..Dan tu pun salah satu gossip utk aku gak..Hahaha..Korang mst dapat tau kan ape yang mereka gossip pasal aku..Hahaha..Anyway, Good Luck pada semua yang buat presentation final project diorang hari ni..Semoga korang dapat present dgn elok and enjoy that moment..Hahaha..

Baik lah..Cukup setakat ini sahaja coretan utk hari ini..Hope korang semua enjoy berblogging sambil membaca blog..Hahaha..Sehingga bertemu lagi..Wassalam..

0 ulasan: