Wednesday, April 6, 2011

Jawapan Tak Masuk Akal..



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Hahaha..Hari ni aku tak sempat nak buat 2 kali entri mcm selalu..Oleh sebab yang tidak dapat dielakkan..Hehe..Tapi jangan risau..Sebab ni aku dah update..Korang kompem dapat baca lagi entri aku..Sebab aku dah bosan dengan FACEBOOK..Hahaha..Kali ni aku kena update sehari suntuk pnya aktiviti sepanjang hari ni..Hahaha..

Al-Kisahnya bermula pada pagi tadi..Bangun lambat..Sebab pagi takdak kelas..Hehe..Bangun je mcm biasa mandi manda pastu bersiap sedia bajet nak pegi kolej..Tapi mama plak ajak pegi farmasi and hantar jahit tepi..Aku pun hantar mama aku..Dia beli appeton kat farmasi then pegi hantar jahit tepi..Aku plak hantar gambar untuk lesen L kereta..Hahaha..Dalam esok ke lusa siap la tu..Hehe..Pastu beli makanan tgh hari then balik rumah..Makan2 jap pastu aku bersiap utk kali kedua sbb nak pegi kolej..

Naik je bas meru mcm biasa terlelap jap..Tau2 dah smpai Klang..Hahaha..Pastu aku amik bas KL pegi MSU..Dalam bas tu pasang citer Mr.Bean plak..Aku pun layan..Tapi mata asyik pandang luar..Sbb takut terlepas kang smpai ke KL plak aku..Hahaha..Turun je dari bas aku jalan nk pegi MSU tapi sempat aku singgah Ali Les Copaque jap..Tgk2 ada plak mmber aku si Safwan and Kugan..Hahaha..Lepak la kejap..Pastu aku gerak dlu pegi MSU pasal kelas kul 2..Sampai2 je kat MSU aku terus bergegas ke klas sbb aku tau dah agak lambat..

Smpai kelas je pntu depan dah pun berkunci..Terpaksa ikut pntu blakang..Hahaha..Lecturer tgh mengajar plak tu..Aku masuk je pastu trus blajar cam biasa..Tak lama plak kugan, safwan dan shaleeda smpai..Shaleeda duk kat sebelah aku plak..Adehhh..Awek cun duk sebelah la pulak..Hahaha..Aku dah la tengah panas aku pun amik buku tu kipas2 ler pasal dah panas sangat..Aircond plak mcm x wujud je..Haish..Kipas pnya kipas tgn dah lenguh..Perlahan la skit aku kipas..Tetiba si shaleeda ni bersuara "weyh kipas la kuat skit, panas la"..Hahahahaha..Dalam hati aku ckp "aku pun panas ler cik adik, tapi tangan tengah lenguh xleh nk laju sangat"..Hahahahahaha..Aku pun cakap la kat dia smbil snyum "hahah yela2"..Hahahaha..Pastu aku pn fokus la kat lecturer tu..Smbil tu salin notes kat depan..Aku ni kan jenis malas nak amik kat e-klas so aku salin je la..Mampos la org nk ckp ape pun aku tetap malas nak download..Langsung aku tak hirau gadis sunti kat sebelah aku tu..Lagipun aku xde topik nak borak..Tambahan plak lecturer tu da la mata tajam nak mampuih..Apa org buat semua dia nmpk..Hahaha..Bagus la tu peka..Hahahaha..Si Shaleeda tu plak aku usha gak dia sambil salin sambil mesej..Mesej pakwe ke kawan ke Wallahualam..Hahaha..Aku borak2 jugak la skit dgn Syahidan..Hahah..Tapi hari ni aku agak memalukan diri sendiri..Hahaha..Sebab ada soalan lecturer aku tnya tu jawapan aku bagi memang sangat bodoh..Hahaha..Dia tnya: Who will present bla bla to manager and other staff? Aku jawab kerani @ clerk..Hahahaha..Bodoh kan..Haaaa..Ramai dah kata "memang bodoh pun"..Hahaha..Lecturer pn apa lagi amik kesempatan la perli..Hahaha..KERANI??????? Ada ke kerani..Klulusan pn takat SPM je mcm mane nak present..Wah tak pasal2 kerani dipandang rendah hari ni kerana AKU..Hahahaha..Pastu kelas pn habisss..

Then hari ni tak lepak Perdana sebab rasa mcm malas je nak lepak sana..Lagipun sahabat aku yang perempuan ni nak terus balik..Hahaha..So, aku dgn sahabat (lelaki) aku balik..Sebelum tu aku sempat singgah kat stall burger..Ape lagi makan burger la..Ayam Special menjadi pilihan..Sementara tu jmpa plak Bad, Sayuti dgn Am..Borak2 la dengan mereka jap sambil tggu burger siap..Hahaha..Dah siap tu aku mnta diri nak blah..Lepak kat Hang Out cafe..Makan sambil borak2 dan sesi bergossip lagi..Hahaha..Dgr dari cerita sahabat aku mcm diorang tak nak amik aku dalam group diorang je utk assignment bussiness management tu nnt..Hahahaha..Apa pun aku redha je..Hahaha..Aku tak kisah pun dengan sape asalkan aku kenal org2 dlm group aku tu..Hahaha..Pas dah abis makan sume aku dgn sahabat aku pun chow pegi Esso then seberang utk tnggu bas KL ke Klang..Tak lama bas pn sampai..Naik2 je mcm biasa dah penuh..Sbb time tu balik kerja..So, belambak mcm ikan sardin la dlm bas tu..Hahahaah..

Smpai Klang je lepak lagi kejap..Hahaha..Pastu aku ckp kat sahabat aku..Eh esok cuti, xnk stay rumah aku ke? Dia plak: Ko slalu bgtau last minit kan..Hahaha..Aku hnya tersenyum..Pastu setelah puas berfikir dia kata ok la..Hahahaha..Nada terpaksa tu aku tau..Hahahaha..Kami pn cepat2 melangkah kaki ke tempat bas Meru then naik..Bas tu plak mcm lahanat..Aircond bocor kot..Air dia smpai kuar2..Kena kat seat basah..Pastu menitik nitik kat baju aku..Hahaha..Nsib air aircond..Kalu air lain, aku dah lebih rela berdiri..Sbb time tu agak penuh la bas tu..Jalan je mcm biasa aku sempat terlelap jap..Hahaha..

Sampai je Petronas, kami pn turun..Pastu menyeberang then pi topup jap..Mcm cilake, tak masuk2 plak..Esok aku nak pegi kedai tu balik..Siot tol..Hahah..Kena la topup lagi skali sbb emergency time tu..Kali ni pegi 7eleven..Aku sorang je sbb time tu kami lepak kat Deen Meru..So, sahabat aku tinggal je kat Deen Meru tu jaga barang2..Haahahaha..Masa kat Deen Meru tu tetibe awek tersayang call..Mcm biasa la borak pakwe makwe..Hahaha..Dia ckp la nnt balik nak shopping la dgn aku n bla bla bla..Aku memang tggu je..Hehe..Pastu aku dgn dia pn bermesej mesej la..Hahaha..Pastu kami pun balik..Tapi tak balik umah aku lagi..Aku terus pegi umah mmber..Lepak sana pulakk..Hahahaha..Yang bestnya, sahabat aku yang kepoh tu terus snyap seribu bahasa..Hahaha..Aku pn pelik kenapa..Hahahaha..Katanya takde topik and mengantuk..Hahahaha..Aku pun saje kenakan dia nak kasi tido lambat..Hahahah..Lepak pnya lepak aku tnya mmber aku "open dapur" malam ni tak? Hahahaha..Dia kata suka hati..Hahaha..Open Dapur = Shisha..Hahaha..Mmber aku suh beli arang..Aku pn cari lah satu meru..Tapi takde lah plak yg jenis batang tu..Hahaha..Ada gak rembat kat stall yg jual ayam golek kat situ tapi tu bukan arang..Tu kayu biasa..Hahaha..Hampeh..Aku balik je dari cari arang tgk2 dapur dah ready..Guna arang stok lama la tu..Arang tu dah tak berapa elok sebab cepat patah..Hahah..Aku pun layan je la yg ada tu..Ok je..Hahahaha..Sahabat aku dah syok tido..Hahaha..Tapi kejap je pasal bnyk nyamuk tu yg dia bnyk kali tejaga..Hahaha..Cian aku tgk dia..FYI, time tu kul 1 lebih pagi tadi..Hahaha..Memang sronok la..Mmber aku pn tak larat dah..Kesimpulannya aku layan sorang..Smpai kul 2 lebih..Hahahha..

Habis je shisha, kami pn balik ke rumah..Hahaha..Dah ngantuk betul sahabat aku ni..Hahahah..Balik je terus landing atas toto ni haaa..Hahaah..Aku plak...Haaaaa ni haaa tgh berblogging..Hahaha..Jap lagi nak tido la ni..Hahahah..Tapi overall aku puas hati la jugak dapat bawak sahabat aku tgk life aku kalau sangat membosan kan xde ape nak buat..Lepak and shisha kat umah mmber..Heheh..Jahat kan aku??? Sebenarnya bukan jahat sangat pun kan..Cuma ia wasting time je la..Tapi aku peduli apa..Aku nak feel gak mcm mana kehidupan semua orang..Kalu kita tak cuba, kita mana tau kan..Asyik nak cakap "eh org mcm ni jahat la, org mcm tu xde life la, org mcm ni tak elok la, org mcm tu sampah masyarakat la"..Adoi..Cakap2 gitu anda pernah ke rasa dan hayati mcm mana hidup diorang? Tau ke apa problem diorang? Haaa..Memang la tak dinafikan ada segelintir yang bermasalah punca pada diri sendiri..Tapi kalo berpunca dari orang lain mcm mana plak? Hahaha..Bagi diorang cara nak release kan stress dan tension mcm tu..Tak leh nak watpe la..Tapi sdikit sbnyk bleh la gak ilang kan tension..Lepak2 hoo haa hoo haa smbil menikmati angin malam dan shisha..Chill out bersama mmber2..Huhu..

OK, cukup sampai di sini story utk hari ni..Hehehe..Sehingga bertemu lagi pada entri yang akan datang..Hahaha..Wassalam.. :)

0 ulasan: