Monday, January 2, 2012

Mukaddimah 2012

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Syukur Alhamdulillah kerana Allah masih memberi aku nafas dan segala nikmatnya padaku untuk ku terukan kehidupan sebagai Khalifah di atas muka bumi ni..Kali ni aku nak coretkan sedikit sebanyak pengalaman aku pada new year yg lalu..


Malam 31/12/2011 aku bersama sahabat2 aku keluar bersiar-siar sempena "New Year Eve" oleh kerana terlalu bosan duduk di rumah..Hehe..Pada awalnya kami lepak di Restoran Al-Ali Seksyen 13..Dari situ kami planning nak tengok ceramah daripada Ustaz Azhar Idrus di Dataran Kemerdekaan Shah Alam..Sebelum itu salah seorang daripada kami nak menonton perlawanan Manchester United pada malam tersebut..Oleh kerana suasana di restoran mamak itu tak berapa nak happening, setelah lama bertekak nk ke lokasi lain, kami pun mengambil keputusan untuk ke Canai Cafe 15 di Subang untuk menonton perlawanan tersebut di sana..Haha..


Setibanya di sana, suasana pun kureng happening sebab x ramai pelanggan gak..Tp kami still lepak di sana..Makin lama, makin ramai..Then ditambah penyokong2 Manchester United yg ramai, menggempak kan lagi suasana..Tapi malangnya perlawanan antara Manchester United vs Blackburn itu mencatatkan pasukan Manchester kecundang di tangan Blackburn 2-3..Then suasana menjadi hambar ditambah pula pada malam itu adalah birthday Sir Alex Ferguson..Kawan aku yg sorang ni pun dah xde mood dan takde idea nak pegi mana-mana sebab everywhere kitorang bleh sangkut dalam kesesakan trafik dan roadblock polis..Oleh kerana kebosanan yg tahap melampau kat situ lepak perlawanan tamat, kami pun ambil keputusan nak beredar walau ke mana jua tujuan nya.. :)


Setelah bayar segala makan minum, kami pun beredar..Puas aku mengajak ke ceramah Ustaz Azhar Idrus namun aku akhirnya terpaksa akur dengan kata2 kawan aku..Lebih 70,000 org yg datang kompem ar JAM BU giler..Huhu..So, kawan aku terus menghala ke Sunway Pyramid dengan harapan tak sesak..Namun, jangkaan kami meleset..Beberapa ratus meter sebelum Sunway dah sesak..OMG!!! Aku hanya mampu gelak je..Yg sakit, kawan aku yg drive ar..Haaha..Kereta MANUAL okeay..Hahaha..Lepas mengharungi kesesakan terbabit, kami menuju ke IKEA Damansara area The Curve Damansara..Sekali lagi kami bertembung dengan kesesakan..Kali ni lagi best..Siap bleh berhenti kat jalan berbukit lagi..Hahaha..Kalau aku kena, kompem tak lepas tu..Hahaha..Macam-macam perkara yg kami borak hingga buat kami tertawa sesama sendiri..Haha..Akhirnya kawan aku yg drive tu dah pancit dan tak larat lagi nak harung traffic jam tu lalu berhenti di tepi jalan berhampiran The Curve dan kami berjalan kaki ke sana utk melihat gelagat manusia yg menyambut tahun baru di sana.. :D


Belum sampai pun kat The Curve, kira kat area luar2 tu kami dah dapat menyaksikan budaya SAKAI manusia di sana..Bagi saya, manusia yg waras tidak mungkin akan melakukan perkara yg sedemikian..Hahaha..Kami pun teruskan perjalanan ke depan pintu masuk The Curve..OMG!!!!!! Kat situ lagi la TERAMAT SAKAI perangai mereka..Majoriti mereka2 ini tengah mabuk giler..Kat situ clubbing pun ada, siap buka lagu kuat2 and jenis goyang kepala pnya lagu..Apa lagi, layan habis la mereka..Hahaha..But ada satu scene ni kan, memang lawak giler okea..Mcm ni..Ada sorang mamat ni tapi x knal Malay or Chinesse sbb keadaan gelap, dia ni tendang2 tin yg bersepah kat depan pintu masuk Curve pastu bleh plak tergolek kat situ mcm NANGKA BUSUK plak..Hahaha..Dia sorang ok..Hahaha..Semua orang yg berada kat situ gelak giler2 dan beri sorakan BOOOOOOOO!!!! pada mamat tersebut..Hahahaha..Sungguh menggelikan hati.. :)


Pastu agak2 dah kurang JEM BU, kami pun beredar nak pulang..Dalam perjalanan kami berborak mcm2 hal berkaitan isu semasa dan mcm2 lagi dan of course kami tergelak-gelak..Hahaahha..Pastu destinasi seterusnya ke i-City Shah Alam..Sesungguhnya kawan aku yg drive ni sangat TAK SUKA pergi ke sana as the activity berkaitan dengan parti politik yg amat tidak digemari beliau..Hahaha..Tp mmber punya pasal nk cari devil horn katanya, lalu kami pun singgah gak kat i-City tu..Hahaha..Setelah puas berjalan akhirnya hampa sebab devil horn tu xde and kedai tutup..Mana tak nya kul 2 lebih pagi mana nk buka..Hahahaha..Lalu kami pun pulang ke rumah..Aku tido kat rumah sahabat baik aku yg sorang lagi tu..Hahaha..


Maka tamat lah kisah Mukaddimah pada 2012 ini..Aku akan upload gambar dan video suasana sekitar aku berjalan-jalan ni..Hehehe..Sehingga bertemu lagi..Wassalam.. :D

Pengakhiran 2011 (Part 2)

Maaf lambat masuk kan entri sambungan pengakhiran 2011 ni..Hehe..Busy skit..So skrg nak cerita sikit pengakhiran buat diri ini..

Alhamdulillah semua nya berjalan lancar dan teratur walaupun aku terpaksa mengharungi banyak dugaan dan rintangan yang penuh dengan onak berduri..Hope pada tahun baru ni perjalanan hidup aku akan lebih bermakna dan lebih ceria berbanding tahun sebelum nya Insyaallah..

Hubungan persahabatan aku dengan kawan rapat aku pun semakin baik dan bertambah baik..Buat yang sangat mengenali aku, mereka faham dan lebih arif nak menafsirkan diri aku..Walaupun aku banyak buat salah dan silap pada mereka, mereka tetap terima aku seadanya..Teguran demi teguran yang merangsang semangat aku amat aku hargai pada korang semua..Aku minta maaf sangat jika terkasar bahasa dan terlanjur bicara serta sakitkan hati korang semua..Sebenarnya takde niat nak buat semua tu..Cuma aku nak amik segala teguran korang yang membina tu menjadi perangsang utk aku mengubah diri aku daripada negatif kepada yang lebih positif..Aku minta maaf sangat2 kat korang ok..Hope korang bleh maafkan aku.. :')

Pada kaum kerabat di universiti, tak banyak aku nak cakap..Cuma pada kawan2 yg aku dah terkasar bahasa terlanjur bicara, hope korang bleh maafkan aku..Biasa la sume orang ada time dia happening giler dan ada time dia moody giler..Adat la tu..Jangan nk kecik ati sangat ok..Cool saje..Sekali lagi aku minta maaf..Hope korang bleh maafkan aku.. :')

Maka, berakhirlah kisah hidup aku pada 2011..Nantikan kisah kehidupan aku pada 2012..Hehe..Kbye.. :D